medium

Zahara

Naam : Zahara

Ras : Mix

Leeftijd : 4 Juni 2014

Gewicht : 20 kg

Het verhaal van dit meisje is schrijnend. Ze woonde tot voor kort bij haar eigen eigenaars. Een ouder koppel. Nadat de buren al enkele dagen geen teken van leven hadden opgemerkt , belden ze naar de politie. Toen ze ter plekke kwamen werden de 2 mensen dood terug gevonden. Nog voor onbekende redenen.

 

Zahara zat al die tijd, dagenlang naast de levenloze lichamen van haar baasjes. Een schrijnende gebeurtenis. Gelukkig konden de mensen van Uprodea dos hermanas haar in het asiel opnemen. Ze kwam met zeer erge huidproblemen en testte toen positief op Erlichia. Ondertussen is ze helemaal genezen en ziet haar vacht er fantastisch uit.

Zahara is een smiling dog … ze brandde meteen op mijn netvlies,

want jullie weten dat ik van zo’n honden hou… Ze lacht als ze naar je kijkt en dat is ook haar karakter, ondanks wat ze heeft meegemaakt. Typisch aan het ras ; ze is heel mens gericht. Of ze met kinderen kan weten we niet en aangezien ze bij een ouder koppel woonde gaan we niet het risico nemen om haar bij kleine kinderen te plaatsen. Tenzij de tijd in het asiel ons leert en het tegendeel bewijst.

Zahara wordt als enige hond geplaatst omdat ze niet met alle honden overweg kan. Dus als ze het rijk voor haar alleen heeft , wordt dit wellicht een fantastische vriendin. Ook kattenliefhebbers , gelieve jullie te onthouden

Wil jij Zahara een forever mandje geven ?

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Be Kind To Every Kind , Especially to the Zahara kind !

Delen = lief , Adopteren nog liever.

Denise

Naam : Denise
Ras : Waterhond
Leeftijd : 7 jaar

 


Het verhaal van Denise, want zo heet is , is heel zielig. Ze hebben haar gevonden opgesloten in een kooi en ze werd gebruikt om te kweken.... Het beeld van hoe ze ooit werd gevonden zal mijn netvlies nooit verlaten. (eerste foto ) Ze hebben haar bij Casa de Postas eerst vrijheid gegeven en haar in een van de rennen gezet maar daar verbeterde ze absoluut niet.

 

Ze hebben haar dan naar het voorste gedeelte verplaatst in de roedel van andere honden bij de caravan en dicht bij het huisje van Javier. Zo kon ze leren van de andere honden en kon ze ook opmerken dat de honden bij Javier en Angelica gingen en dat dat dus ok was. In een roedel leerde ze beetje bij beetje terug hond zijn. 

Ze is 7 jaar en is vrij van ziektes. Ze is dus eigenlijk gezond. Wat een geluk en een grote opluchting is na de jaren van ontbering dat ze heeft meegemaakt. De man die haar had en met haar kweekte ging dood en zijn zonen wilden haar niet houden. Andere honden werden naar andere organisaties gebracht. Denise kwam bij hen. Het is een hond dat je beter even in huis houdt zodanig dat ze gewoon kan worden én niet kan vluchten. Eens een hond beseft dat ze niet hoeft te vluchten omdat het eigenlijk gewoon best ok is bij de mensen die rond haar zijn zal ze kunnen openbloeien.


Tijdszones kennismaking met Denise :


Augustus : We leerde Denise kennen in augustus waarbij ze voortdurend vluchtte onder de carvan op het domein van Javier. Geen enkele poging om met haar contact te maken.


November: Denise kwam met heel de roedel mee dag zeggen maar bleef in vluchthouding en altijd op een veilige afstand. Ook altijd klaar om te vluchten.


December : Denise komt mee tot aan de poort kijken om dag te zeggen. Ze mengt zich in de roedel en verdwijnt steeds minder onder de caravan. We ontdekken bij haar spelhouding !!!! op een afstand daagt ze ons uit om te spelen en de speelboog in haar lichaam vertelt ons dat ze terug hond aan het worden is. De vriendin van mij die mee is bij casa de postas slaagt er zelf in om haar te lokken met snoepjes eens de grote meute en opwinding verdwenen is. Met snoep slaagt ze er in om haar te aaien en te knuffelen. Een imense vooruitgang voor een hond die altijd in een kooi in angst geleefd heeft.


Conclusie : Denise is in staat om open te bloeien en te leren mits positieve bevestiging en beloningen.


Aandachtspunt : je mag Denise niet de kans geven om te vluchten. Voor Denise is een kleine ruimte in het begin de ideale manier om haar te leren wennen aan menselijk contact en mits positieve benadering door beloningen zal ze leren dat het ok is om door mensen aangeraakt te worden. In een grote ruimte is het handig om met Denise met een lange werklijn van 20 m te werken zodanig dat je altijd zeker bent dat je haar kan pakken indien ze in vluchtmodus gaat.


Bij Denise staan we er op dat er een harnas wordt aangeschaft voor de adoptie met een 3-puntssluiting (no escape modus ) van bv het merk Ruff Wear. Dit is niet goedkoop maar een hond zoals Denise die ontsnapt is als een vogel voor de kat. We kijken hier heel streng op toe.

Denise wordt énkel geplaatst bij mensen die ervaring hebben met angstige honden.

Voor meer info : info@dogsbehindbars.be

Rihanna

Naam : Rihanna

Ras : Podenco Mix

Geslacht : Teefje

Leeftijd : 04/01/2020

Rihanna werd achtergelaten en werd gevonden door de politie. Ze had geen chip dus haar bestemming was richting dodingscentrum waar ze zou worden ingeslapen. Gelukkig belde iemand van de politie naar de vrijwilligers en konden ze haar net op tijd ophalen. Eens ze in het dodingscentrum zit , moet je er namelijk voor betalen. Rihanna zat zielig te wachten maar kwispelde van vreugde toen ze werd weggehaald. Alsof ze het besefte dat ze gered was.

Deze jonge dame doet het goed met andere honden, is lief voor kindjes en kan met katten samen. Rihanna is sociaal en is niet angstig. Uit de bloedtest werd het niet duidelijk of ze Leishmania heeft. Er is twijfel of ze het heeft. Het kan zijn dat ze in contact is gekomen met de mug maar dat de ziekte niet doorgekomen is. Binnen 3 maand moet ze opnieuw een bloedcontrole doen en dan zal het resultaat hopelijk duidelijk zijn. Mocht ze Leishmania hebben , is dit eenvoudig op te lossen door een dagelijks pilletje te geven tot haar bloedwaarden in orde zijn. Verder moet ze dan om de 6 maanden op controle voor een bloedcontrole. Maar ... voor hetzelfde geld heeft ze niets. Haar koffertje staat alvast klaar. Nu nog dat nieuwe gezin voor haar zoeken.

Voor meer informatie over Rihanna , mail naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Delen is lief.

Be Kind To Every Kind

Arenita

Naam : Arenita

Ras : Galgo Español

Geslacht : Teefje

Leeftijd :  06/08/2017

Arenita werd door Javier langs de autostrade van Sevilla naar Huelva gevonden aan een tankstation.   

Hij kon haar gelukkig pakken en ondertussen verblijft ze bij hen in het asiel.   Arenita is een bloedmooie vanille-kleurige galgo.   Ze is op en top gezond en heeft een rustig en lief karakter.   Ze heeft geen angst en is sociaal.   

Wil jij deze mooie dame een goeie thuis voor altijd geven ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.  

Help jij Arenita mee aan die nieuwe thuis door haar massaal te delen ?  

Be Kind To Every Kind 

Pimienta

Naam : Pimienta

Ras : Braco

Geslacht : Teefje

Leeftijd : 08/01/2018

Door de lens van een fototoestel zie je de ziel van een hond. Tenminste dat vinden wij toch. Wij zien een lachende hond en dat is ook het karakter van Pimienta. Pimienta werd door iemand in een dorp al ronddolend gevonden. Gelukkig belde ze naar Javier en Angelica van @casa de postas en zij gingen haar halen. Sindsdien zit ze in het asiel en doet het goed met de andere honden. Ze is heel lief voor kinderen (zie video’s in onze stories ) en ze is een sociale dame.

 

Ze is een vrolijke hond en heeft geen schrik. Ze is heel lief met mensen en is ook zeer mensgericht. Ze houdt van het contact met mensen. En ze is een actieve hond. Pimienta is op en top gezond en wacht op haar voor altijd gezin.

Ben jij die familie die haar graag voor altijd een thuis wil geven ?

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Help jij Pimienta ook mee door haar massaal te delen ?

Be Kind To Every Kind

Pinã

Naam : Piña

Ras : Podenco

Geslacht : Teefje

Leeftijd :  24 december 2017

Weegt : 14,50 kg

 

Piña is een gouden hond.  Zo wordt ze omschreven door de mensen van het asiel.   Ze hebben haar gevonden in het midden van een groot veld.  Op een zeer hete dag en ze was zowat uitgedroogd van de hitte en de dorst.   Ze had een wonde in de nek , alsof ze haar chip hadden uitgesneden.  

Dit alles heeft haar rugzakje niet opgevuld.  Ze is een superlief meisje, heel lief in omgang met andere honden en ze heeft heel veel geduld. 

 

Ze is verzot op kindjes én het is een ‘AMOR’ … een liefde.  

 

Voor een podenco is ze heel rustig.   

Batman

Naam : Batman

Geslacht : Reu

Ras : Pitbull

Leeftijd :+/- februari 2020

Locatie : Spanje

 

Batman is een knappe, joviale en nieuwsgierige jongeman.   Jammer genoeg was het leven niet zo mild voor hem.   Daarom gaan we op zoek naar een goede thuis voor deze knappe bink.  

Batman was onzeker en is dat af en toe nog.  Gaandeweg met wat geduld ontdekten we een moedige, vrolijke, grappige, liefdevolle en zelfverzekerde jongen.   Nu kwispelt zijn staartje constant en speelt hij met iedereen.    Hij komt ons ’s morgens vrolijk tegemoet en blijft graag aan onze zijde.   Maar hij vertrouwt nog steeds niet iedereen omdat hij niet weet wat het is om zich op een plaats thuis te voelen.    Hij kan goed overweg met de andere honden, hoewel hij, wanneer hij overweldigd is, de neiging heeft om zijn nervositeit te communiceren.   Hij leeft zonder problemen in de roedel.  Eigenlijk is Batman gewoon een goeierik.  

Vanuit het asiel zeggen ze … misschien zien wij het door een te roze bril maar de tijd dat hij bij ons in het asiel verblijft , zien we alleen maar een uitzonderlijke hond.   

Voor de liefhebbers van de Staffords of de Pitbulls … Wie ze kent , weet dat ze bodybuilders in een clowpak zijn.  Ze zijn grappig , mensgericht, zeer aanhankelijk en willen graag op gepaste manier hun energie kunnen kanaliseren en werken.   Krijg je het vertrouwen, dan wordt dit een onvoorwaardelijke vriend. 

Wil jij Batman een voor altijd mand geven ?   Help je hem dan ook massaal te delen ? 

Interesse ?  stuur ons een mailtje naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je met veel plezier verder.   

Bentor

Naam : Bentor

Geslacht : Reu

Ras : Pitbull

Leeftijd : +/- januari 2014

Verblijft : In Spanje

Hoe kunnen we Bentor beter omschrijven dan met de woorden van een vrijwilliger ?  

“Als ik naar je kijk dan zie ik een grote glimlach, ogen vol hoop en vreugde en blijdschap.   Een uitdrukking die me vertelt over je wil om te leven”

“Als ik naar je kijk, geniet ik ervan om te zien hoe je je speeltje pakt.  En hoe je het naar mij brengt, zodat ik het weer weg kan gooien.  En jij het weer zal vangen.”

“Als ik naar je kijk , zie ik een gelukkige hond.  Die hoopt op een ontmoeting met een gezin waarmee het klikt.   Eentje dat jou begrijpt en die weet hoe je verlangen naar liefde en vriendschap kan inlossen.”

“Als ik naar je kijk dan zie ik intelligentie, liefde, kracht en schoonheid in één.”

“Als ik naar jou kijk, dan zie ik geen ras, ik zie alleen jou zoals je bent.”

Bentor is een grote, sterke hond.  Hij is zelfzeker en buitengewoon schattig.  Ook al is zijn leven niet eenvoudig geweest met een familie die hem iedere keer gewoon voorbijliep terwijl hij opgesloten was in zijn ren.   En hem nauwelijks aandacht gaf…. En zo gingen de jaren voorbij.   Bentor zit terug achter de tralies , ook al is hij 7 jaar. 

We kunnen echter niets slecht zeggen over deze majestueuze hond.  Alle mensen van het asiel en alle vrijwilligers kennen zijn grote hart.  En daarom houden we veel van hem. “

Hij kan zijn geluk niet op als ze hem meenemen om te gaan wandelen.  Want hij doet niets liever dan in het gezelschap van mensen te zijn en zich geliefd te voelen.  

Het zou perfect zijn om met hem gehoorzaamheidscursussen te doen omdat hij heel graag werkt en met een beloning zoals een speelgoedje of een snack werkt dat goed.  

Ok we gaan heel eerlijk zijn want het kan niet zijn dat er ergens een minpuntje is right ?  Bentor plaatsen we niet met andere honden.  Hij is een échte mensenhond , geen hondenhond.   Maar als je dat weet , dan hou je daar toch gewoon rekening mee ? 

Een geweldige honden zoals Bentor mag zijn leven niet eindigen achter de tralies.  Hij moet het kunnen voelen wat het betekent om zich beschermd te voelen.  Dat hij een plek krijgt dat een thuis wordt.  Voor de rest van zijn leven.   

Wil jij genieten van zijn eeuwige glimlach ? 

Zullen we Bentor massaal delen ?   zodanig dat mensen niet kijken naar dat ene ras maar naar de hond die altijd lacht.  

Voor meer informatie : info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Be Kind To Every Kind.  Also to the Bentor Kind.

Penny

Naam :  Penny

Leeftijd :  05/01/2019

Ras :  American Stafford Mix

Grootte :  Medium

Hoofd tot grond : 60cms

Schouderhoogte : 50cms

Neus tot staart  : 75cms

Gesteriliseerd op:  14/04/21

Kindvriendelijk : ja

Sociaal met honden :  Penny kiest haar vrienden er uit.  En dan prefereert ze reutjes over teefjes.  Maar alle introducties moeten op een gecontroleerde manier gebeuren.  We verkiezen ze om als enige hond te plaatsen aangezien wij zelf de situatie niet kunnen inschatten. 

Penny zat vele maanden in het dodingstation.  Gelukkig kon het asiel haar daar uit halen en zit ze nu veilig bij hen.    Ze ontdekten dat ze hele lage Leishmania had en zijn voor haar de behandeling meteen begonnen met als resultaat dat deze nu onder controle is.  

Penny is een geweldige stafford en haar favoriete vrijwilligers zijn die met een vergelijkbaar energieniveau als het hare.  Typisch Stafford :  energie te over.  Girls Just Wanna Have Fun zou een nummer op haar lijf geschreven zijn.   Ze houdt van spelen, ze houdt van speelgoed, water en ze is zeer mensgericht wat je vaak ziet bij deze rassen.  Ze is een vat vol energie en ze heeft veel levenszin.  Klinkt als een rasechte stafford.   Als je al die energie goed weet te kanaliseren en met haar wil werken,  dan word jij alvast die nieuwe favoriet.  

Bloedtest Penny’s : de laatste waarden van de  Leishmania test vallen nu onder het niveau waarop Leish als positief wordt beschouwd.   Indien na 6 maanden Leishmania onder controle is , is er geen medicatie nodig.   Enkel om de 6 maanden een bloedtest om te controleren.

Ben jij die persoon die houdt van lange wandelingen, of trektochten ? intensieve speeluurtjes, apporteren, hiken, fietsen of lopen … dan is een hond als Penny een goede match.   Dit zijn energieke honden die een energieke baas nodig hebben.  

We plaatsen Penny énkel bij kenners van het ras. 

Voor meer informatie mail naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Be Kind To Every Kind