top of page

medium

Vader

Naam : Vader (“beejder uitgesproken)

Ras

Leeftijd :

Geslacht : Reu

Verblijft in : Spanje

4 jaar opgesloten in het dodingscentrum.  Ze hebben hem laten leven.  4 jaar in een cel.   Nu leeft hij in een roedel in het asiel.   Vader is een knuffelhond en is heel goed met mensen.  Hij heeft wel een actieve familie nodig die weet wat het is om energie te kanaliseren.   Tijdens de wandeling met onze vrijwilligers was hij heel gelukkig en enthousiast dat hij naar buiten kon.   Hem in toom houden en zijn energie niet te laten opstapelen is dus de boodschap.  

 

Hij is zo uitbundig dat hij graag kusjes geeft maar ook daar is hij soms wat te enthousiast in.   Boodschap voor Vader :  energie kanaliseren, gehoorzaamheid opbouwen, begrenzen en oefenen.  En dan uiteraard belonen.  

Wil jij deze sportieve kerel adopteren ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en wij helpen je graag verder. 

Be Kind To Every Kind

Maximilliano

Ras :  Mix 

Leeftijd : Mei 2015

Geslacht : Reu

Verblijft in : Spanje

 

Soms komen geluk en het lot samen om een leven te redden.   Toen ze naar het dodingscentrum gingen om verschillende honden weg te halen stond Max niet op de lijst.  Maar alsof hij het wist maakte hij zich zichtbaar tussen de verschillende honden en merkten ze hem op.  Hij werd gezien en dat was zijn redding.  

Volgens de beschrijving van zijn dossier in het dodingshuis was hij dominant naar mensen toe.  Maar eigenlijk is hij eerder wantrouwend en houdt hij niet van verrassingen.  Heel waarschijnlijk zit er dus wel wat bagage in dat rugzakje.    Er zijn nog wel wat scherpe kantjes aan dit mannetje die je moet zien weg te schuren door hem voldoende beweging te geven.   Door zolang opgesloten te zijn in het dodingshuis is hij nerveus en heel actief.   Gelukkig heeft hij nu de ruimte om dat al een beetje meer te ventileren. 


Maar zijn toekomstige gezin kan maar beter actief zijn.   Hij ziet er niet echt atletisch uit maar hij houdt er van om wandelingen te doen, te sporten, op excursies te gaan en met iemand op avontuur gaan.    Hij leeft in een grote roedel met veel harige vrienden en hij is soms een beetje bazig en intens maar hij leert steeds beter te communiceren met zijn lotgenoten. 

Max is een knuffelige, krachtige, sterke en karaktervolle hond die graag de wereld wil veroveren.   Het staat om één of andere reden op zijn snoet geschreven.   Hij trekt een beetje aan de lijn maar met geduld kan je hem dat afleren.  Hij is leuk en heeft soms een lachende blik.  Het leuke is dat de vrijwilligers hem constant in de watten leggen en behandelen... maar bovenal heeft hij ontdekt wat het betekent om in vrede te leven met de andere honden. 

 

Onze vrijwilligers gingen met hem wandelen en vonden hem een lieve en enthousiaste hond.  

Max heeft iemand nodig die hem laat ontdooien.  Laat hem naar jou komen in plaats dat jij naar hem gaat en met geduld en bereidheid om samen aan zijn zijde te leren.    In ruil daarvoor geeft Max je het vertrouwen en het trouwe gezelschap van een eeuwige vriend. 

Wil jij Max de kans geven op een beter leven geven ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Delen is lief  - Adopteren nog liever.

Be Kind To Every Kind

Zoe

Naam : Zoë

Geslacht : Teef

Leeftijd :  3 jaar

Verblijft in : Spanje

 

Wie kent er Zoë nog ?  de geredde pitbull mama die drachtig bleek te zijn ? 

Dat kon ook niet anders want Zoë werd gebruikt als kweekteef en wellicht na haar laatste nest gedumpt.   Haar lichaam vertoonde alle symptomen van voor haar jonge leeftijd al nesten te hebben gehad.   Een koppel vond haar op een weg. 

 

Het leven en de wil om te leven was uit haar gezogen en ze ging gedwee mee naar het asiel.   Met veel liefde en zorg kwam ze er al snel weer bovenop.   Alleen bleek even later dat Zoë drachtig was… en dat had ze heel lang verborgen weten te houden. 


Zoe is een geweldige hond en was tot nu toe een fantastische mama voor haar pups.  Jammer genoeg zijn er heel wat gestorven aan parvo.    Ze is mensgericht en ze is zot van kinderen.  Niet zot van katten dus dat is absoluut geen optie.   Met andere honden doet ze het goed als ze goed aan elkaar voorgesteld worden.  Als er een nieuwe hond binnengebracht wordt , is ze op haar hoede en gaat ze voorzichtig ruiken om kennis te maken , ontspant ze en kan ze met hen spelen. 

De introductie moet wel juist gebeuren.   Een hond die op een zenuwachtige manier meteen in haar gezicht komt snuffelen en likken zal ze niet appreciëren.  She likes it the old fashioned way.  Toen ze al haar pups rond haar had was ze wel zeer beschermend maar dat is normaal gedrag van elke mama naar haar baby’s toe.   Ze heeft ondertussen in een huis gewoond en daar doet ze het voortreffelijk.  Ze is zindelijk en ze slaapt graag bij de mensen.  Toen de pups te groot werden, ging ze met hen terug naar het asiel.  Ze is zeer aanhankelijk, ze geeft graag kusjes en ze houdt er van om gestreeld te worden over heel haar lijfje.  Alleen heeft ze het niet graag dat je haar hoofd streelt.  Als je die informatie weet over een hond, hou je daar rekening mee.  

 

Ze heeft heel veel energie en kracht maar ze gebruikt die op een goede manier.  Ze is heel gemakkelijk in omgang. 

Haar bloedanalyses waren . allemaal goed maar toen ze haar voor het eerst hadden was haar huid er heel erg aan toe.  Aangezien ze helemaal wit is, heeft ze een supergevoelige huid en dat doet haar geen goed onder de andalusische zon.  Ze houdt van water en gaat zich vaak baden in één van de badjes. 

Ze neemt eten of snacks op een zachte manier en geduldige manier aan en ze kan zitten op commando en pootjes geven.   In het asiel deelt ze het eten zonder problemen met haar metgezellen.  Het is geen onderdanige hond maar ze zoekt ook geen problemen op.   Ze wil zelf heel graag spelen en gezelschap.  

Wil jij Zoë adopteren ?   mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Be Kind To Every Kind

Violeta

Naam : Violeta

Ras : Oud Duitse Herder

Geslacht : Teef

Leeftijd :  2011

Formaat :  Klein voor een Duitse herder te zijn.

Verblijft in : Spanje

 

Violeta is een kleine formaatje om een Duitse Herder te zijn.  Ze weegt ongeveer 20kg. 

Ze werd gevonden op straat in 2015.  Ze had een chip en werd blijkbaar al sinds 2012 opgegeven als vermiste hond.  Toen ze contact opnamen met de eigenaars, zou je denken dat ze blij zouden zijn nadat hun hond na 3 jaar gevonden werd.  Niets was minder waar.   Het asiel mocht haar houden. En zo geschiedde.   Ondertussen zit ze er jammer genoeg nog. Wij gaan haar zichtbaar maken door haar hier in de spotlights te plaatsen.  

Ze kan met reuen en teven samen maar ze wil wel graag de baas zijn.