medium

Noa

Naam : Noa
Ras : Mix Collie
Vacht : bruin-lichtbruin-wit / semi-langharig
Leeftijd : 14/05/2012 (8,5 jaar )

 


Noa is een persoonlijk favorietje van ons Dogs Behind Bars Belgium Team. Binnenkort komt ze in opvang in België bij één van onze vaste vrijwilligers Lien.
Noa werd achtergelaten. Ze werd gevonden door een meisje die haar naar het asiel bracht. Noa was in een verschrikkelijke staat. Ze had overal kale plekken over lijfje en was ook niet gespaard gebleven van Leishmania. Javier nam haar op in het asiel , waar ze meteen in de grote groep honden leefde. Ik zag Noa voor het eerst in november en ik werd meteen naar haar toegezogen. Ze straalt een rust uit die je zelf ook rust schenkt. Haar lieve snoet en haar zwarte zachte kijkers raken je meteen in het diepst van je hart.

 

Toen ik na het weekend weg ging , begon ze te kwispelen … En dan moet je weg … Toen ik in december terug was zag Noa er helemaal anders uit. Wat een vooruitgang ! wat een metamorfose ! Wat een maand kan doen met een hond. Haar vacht was mooi , de kale plekken waren weg. En weer was ik verkocht. Noa heeft al wat gewrichtspijntjes aan haar achterste poten maar haal een balletje naar boven en ze krijgt een tweede jeugd.

 

Nu ze zich beter in haar vel voelt is ze heel wat actiever. Noa is een sociale hond , ze zit in een grote roedel samen met podenco’s , galgo’s, mastin mixen en andere rassen. Ze is sociaal met mensen en komt snel los.
Noa heeft Leishmania die onder controle is door medicatie. Ze heeft een schilklier die traag werkt. De behandeling hiervoor is eenvoudig. Via tabletten kan schildklierhormoon gegeven worden aan honden. Via bloedcontroles kijken we of de dosis goed is. Zowel voor leishmania als voor haar schildklier moet ze het eerste jaar om de 6 maanden (2 maal dus ) een bloedcontrole doen om te zien of de bloedwaarden en dosissen goed zijn. Daarbuiten is Noa een fantastische lieve een aanhankelijke hond waar je een hele trouwe bondgenoot en vriend aan zal hebben.

Noa komt binnenkort naar België in opvang maar we gaan nu alvast op zoek naar een fantastische thuis voor haar. Ik hoor Lien al zeggen ; “je moet je niet haasten om ze ter adoptie te zetten he” … maar kijk … Noa verdient een goede thuis en wij gaan die voor haar zoeken en vinden. We laten weten wanneer ze in België is en dan kan je haar komen bezoeken bij Lien.

Denise

Naam : Denise
Ras : Waterhond
Leeftijd : 7 jaar

 


Het verhaal van Denise, want zo heet is , is heel zielig. Ze hebben haar gevonden opgesloten in een kooi en ze werd gebruikt om te kweken.... Het beeld van hoe ze ooit werd gevonden zal mijn netvlies nooit verlaten. (eerste foto ) Ze hebben haar bij Casa de Postas eerst vrijheid gegeven en haar in een van de rennen gezet maar daar verbeterde ze absoluut niet.

 

Ze hebben haar dan naar het voorste gedeelte verplaatst in de roedel van andere honden bij de caravan en dicht bij het huisje van Javier. Zo kon ze leren van de andere honden en kon ze ook opmerken dat de honden bij Javier en Angelica gingen en dat dat dus ok was. In een roedel leerde ze beetje bij beetje terug hond zijn. 

Ze is 7 jaar en is vrij van ziektes. Ze is dus eigenlijk gezond. Wat een geluk en een grote opluchting is na de jaren van ontbering dat ze heeft meegemaakt. De man die haar had en met haar kweekte ging dood en zijn zonen wilden haar niet houden. Andere honden werden naar andere organisaties gebracht. Denise kwam bij hen. Het is een hond dat je beter even in huis houdt zodanig dat ze gewoon kan worden én niet kan vluchten. Eens een hond beseft dat ze niet hoeft te vluchten omdat het eigenlijk gewoon best ok is bij de mensen die rond haar zijn zal ze kunnen openbloeien.


Tijdszones kennismaking met Denise :


Augustus : We leerde Denise kennen in augustus waarbij ze voortdurend vluchtte onder de carvan op het domein van Javier. Geen enkele poging om met haar contact te maken.


November: Denise kwam met heel de roedel mee dag zeggen maar bleef in vluchthouding en altijd op een veilige afstand. Ook altijd klaar om te vluchten.


December : Denise komt mee tot aan de poort kijken om dag te zeggen. Ze mengt zich in de roedel en verdwijnt steeds minder onder de caravan. We ontdekken bij haar spelhouding !!!! op een afstand daagt ze ons uit om te spelen en de speelboog in haar lichaam vertelt ons dat ze terug hond aan het worden is. De vriendin van mij die mee is bij casa de postas slaagt er zelf in om haar te lokken met snoepjes eens de grote meute en opwinding verdwenen is. Met snoep slaagt ze er in om haar te aaien en te knuffelen. Een imense vooruitgang voor een hond die altijd in een kooi in angst geleefd heeft.


Conclusie : Denise is in staat om open te bloeien en te leren mits positieve bevestiging en beloningen.


Aandachtspunt : je mag Denise niet de kans geven om te vluchten. Voor Denise is een kleine ruimte in het begin de ideale manier om haar te leren wennen aan menselijk contact en mits positieve benadering door beloningen zal ze leren dat het ok is om door mensen aangeraakt te worden. In een grote ruimte is het handig om met Denise met een lange werklijn van 20 m te werken zodanig dat je altijd zeker bent dat je haar kan pakken indien ze in vluchtmodus gaat.


Bij Denise staan we er op dat er een harnas wordt aangeschaft voor de adoptie met een 3-puntssluiting (no escape modus ) van bv het merk Ruff Wear. Dit is niet goedkoop maar een hond zoals Denise die ontsnapt is als een vogel voor de kat. We kijken hier heel streng op toe.

Denise wordt énkel geplaatst bij mensen die ervaring hebben met angstige honden.

Voor meer info : info@dogsbehindbars.be

Abraham

Naam : ABRAHAM

Ras : Mix Podenco / Beagle

Leeftijd : 11 oktober 2017

Gewicht : 25 Kg. 

 

Wat krijg je als je een podenco en een Beagle mixed ?  Een Abraham !

Abraham is een flinke, een beetje té flinke reu van 25kg.  Ok toegegeven … he’s a little fat … zo omschrijven ze hem in Spanje.    Abraham werd achtergelaten aan de deur van het asiel in april 2018. 

 

Deze rakker zit dus al even opgesloten.   Hij kan met reutjes en teefjes samen.  Hij is niet getest of hij bij katten kan.  Abraham bleef even in een foster gezin tot hij helemaal ingeënt was.  In het gastgezin deed hij het heel goed op alle gebieden en mocht ’s nachts mee in bed slapen …

 

Abraham wordt omschreven als “very sweet”. 

Balu

Naam : Balu

Ras : Mix

Geslacht : Reu

Leeftijd : 03/03/2018

Grootte : 67 cm hoogte

Gewicht : +/- 30 kg

Balu is binnen gebracht samen met Manchita. Ze leefden perfect harmonieus in een gezin met kinderen. Door een scheiding moesten beide honden weg en ze konden net voorkomen dat ze naar het dodingscentrum werden gebracht. Wanneer een straathond in het asiel terecht komt , past die zich vrijwel onmiddellijk aan.

 

Honden die uit een gezinssituatie komen zijn triestig en begrijpen niet wat er met hen gebeurd. Balu heeft het moeilijk in het asiel. Wat wil je ook . Hij is heel aardige kerel en is op en top gezond.

Interesse in Balu ? mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Be Kind To Every Kind

Tali

Naam : Tali

Ras : Pointer

Leeftijd : ongeveer 1 jaar

Geslacht : teef

Gezondheid : vrij van ziektes

Mogen we je voorstellen aan deze zeer jeugdige schoonheid. Tali werd op zeer regenachtige dagen in de regio van Almonte gevonden door de politie. Ze was doorweekt, had geen chip en zo kwam ze in het asiel terecht. Tali is wat verlegen als ze je voor de eerste keer ontmoet maar eens ze je kent is het vriendschap alom.

 

Ze is in het asiel heel blij en uitgelaten. Voor Tali gaan we de lat hoog leggen en gaan we op zoek naar een zeer actief gezin want Tali is héél actief en houdt van lopen. Ze loopt goed mee aan de leiband én ze toont haar liefde niet alleen in haar gedrag maar op haar flank is een mooi hartje in de pels ... Dus liefdevol ? actief ? Sportief ? Een grote tuin waar ze heerlijk kan rondrennen ? Misschien is Tali dan iets voor jou ?

 

Hou zeker ook onze stories in de gaten want we gaan ze ook daar posten.

Interesse ? mail dan naar

 

Info@dogsbehindbars.be

Be Kind To Every Kind

Macky

Naam : Macky
Geslacht : Teefje
Ras : Pachon Navarro
Leeftijd : 5 jaar

Macky werd afgedankt door de jager. Hij wil ze niet meer. 5 jaar trouwe service , blind geworden langs 1 oogje door een verloren kogel en weg er mee.

Gelukkig werd ze door de vrijwilligers van Patas Arriba Arahal op tijd opgevangen en kunnen we nu voor haar op zoek gaan naar een nieuw leven. Ze is een lieve sociale hond , kan met andere honden en was niet in het minst geïnteresseerd in een kat. Ze kan ook bij jong en oud dus op zich een perfecte hond. Haar blinde oogje speelt haar geen parten dus hopelijk valt iemand voor haar , wetende dat ze een blind oogje heeft ...

Voor meer informatie over Macky mail je best naar info@dogsbehindbars.be

Delen is lief ! Laat ons Macky veel verspreiden zodanig dat ze snel een nieuwe thuis vindt waar ze nooit meer moet jagen en gewoon graag gezien wordt.

Be Kind To Every Kind

Frida

Naam : Frida

Ras : Duitse Braque ruwhaar

Leeftijd : 08/01/2019

Geslacht : teefje

Frida werd uitgeput en zwaar verzwakt terug gevonden in een gracht in een dorp in Sevilla.

Wellicht het resultaat van een jager ... wie zal het zeggen... Gelukkig was ze sterk genoeg om deze beproeving te overleven en kon ze aansterken en uitrusten in het asiel.

Frida heeft ondanks haar bitter verleden een geweldig karakter. Ze is heel lief en heeft een rustig karakter. Ze doet het goed in de grote roedel honden en sociaal rond mensen.

Ze is niet getest op katten.

Indien je interesse hebt om Frida te adopteren mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Be Kind To Every Kind

Dogs Behind Bars Belgium vzw

Cindy Terriere

Paardenstraat 1 ,

2580 - Putte

ON : BE0748927694

Argenta : BE49 9731 7268 3171

Tel. +32 (0)495 299 926

Info@DogsBehindBars.Be

  • Facebook Social Icon
  • YouTube
paypal-donate-button.png

Ontvang al ons nieuws en updates

©2021 by Dogs Behind Bars Belgium vzw