medium

Zahara

Naam : Zahara

Ras : Mix

Leeftijd : 4 Juni 2014

Gewicht : 20 kg

Het verhaal van dit meisje is schrijnend. Ze woonde tot voor kort bij haar eigen eigenaars. Een ouder koppel. Nadat de buren al enkele dagen geen teken van leven hadden opgemerkt , belden ze naar de politie. Toen ze ter plekke kwamen werden de 2 mensen dood terug gevonden. Nog voor onbekende redenen.

 

Zahara zat al die tijd, dagenlang naast de levenloze lichamen van haar baasjes. Een schrijnende gebeurtenis. Gelukkig konden de mensen van Uprodea dos hermanas haar in het asiel opnemen. Ze kwam met zeer erge huidproblemen en testte toen positief op Erlichia. Ondertussen is ze helemaal genezen en ziet haar vacht er fantastisch uit.

Zahara is een smiling dog … ze brandde meteen op mijn netvlies,

want jullie weten dat ik van zo’n honden hou… Ze lacht als ze naar je kijkt en dat is ook haar karakter, ondanks wat ze heeft meegemaakt. Typisch aan het ras ; ze is heel mens gericht. Of ze met kinderen kan weten we niet en aangezien ze bij een ouder koppel woonde gaan we niet het risico nemen om haar bij kleine kinderen te plaatsen. Tenzij de tijd in het asiel ons leert en het tegendeel bewijst.

Zahara wordt als enige hond geplaatst omdat ze niet met alle honden overweg kan. Dus als ze het rijk voor haar alleen heeft , wordt dit wellicht een fantastische vriendin. Ook kattenliefhebbers , gelieve jullie te onthouden

Wil jij Zahara een forever mandje geven ?

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Be Kind To Every Kind , Especially to the Zahara kind !

Delen = lief , Adopteren nog liever.

Denise

Naam : Denise
Ras : Waterhond
Leeftijd : 7 jaar

 


Het verhaal van Denise, want zo heet is , is heel zielig. Ze hebben haar gevonden opgesloten in een kooi en ze werd gebruikt om te kweken.... Het beeld van hoe ze ooit werd gevonden zal mijn netvlies nooit verlaten. (eerste foto ) Ze hebben haar bij Casa de Postas eerst vrijheid gegeven en haar in een van de rennen gezet maar daar verbeterde ze absoluut niet.

 

Ze hebben haar dan naar het voorste gedeelte verplaatst in de roedel van andere honden bij de caravan en dicht bij het huisje van Javier. Zo kon ze leren van de andere honden en kon ze ook opmerken dat de honden bij Javier en Angelica gingen en dat dat dus ok was. In een roedel leerde ze beetje bij beetje terug hond zijn. 

Ze is 7 jaar en is vrij van ziektes. Ze is dus eigenlijk gezond. Wat een geluk en een grote opluchting is na de jaren van ontbering dat ze heeft meegemaakt. De man die haar had en met haar kweekte ging dood en zijn zonen wilden haar niet houden. Andere honden werden naar andere organisaties gebracht. Denise kwam bij hen. Het is een hond dat je beter even in huis houdt zodanig dat ze gewoon kan worden én niet kan vluchten. Eens een hond beseft dat ze niet hoeft te vluchten omdat het eigenlijk gewoon best ok is bij de mensen die rond haar zijn zal ze kunnen openbloeien.


Tijdszones kennismaking met Denise :


Augustus : We leerde Denise kennen in augustus waarbij ze voortdurend vluchtte onder de carvan op het domein van Javier. Geen enkele poging om met haar contact te maken.


November: Denise kwam met heel de roedel mee dag zeggen maar bleef in vluchthouding en altijd op een veilige afstand. Ook altijd klaar om te vluchten.


December : Denise komt mee tot aan de poort kijken om dag te zeggen. Ze mengt zich in de roedel en verdwijnt steeds minder onder de caravan. We ontdekken bij haar spelhouding !!!! op een afstand daagt ze ons uit om te spelen en de speelboog in haar lichaam vertelt ons dat ze terug hond aan het worden is. De vriendin van mij die mee is bij casa de postas slaagt er zelf in om haar te lokken met snoepjes eens de grote meute en opwinding verdwenen is. Met snoep slaagt ze er in om haar te aaien en te knuffelen. Een imense vooruitgang voor een hond die altijd in een kooi in angst geleefd heeft.


Conclusie : Denise is in staat om open te bloeien en te leren mits positieve bevestiging en beloningen.


Aandachtspunt : je mag Denise niet de kans geven om te vluchten. Voor Denise is een kleine ruimte in het begin de ideale manier om haar te leren wennen aan menselijk contact en mits positieve benadering door beloningen zal ze leren dat het ok is om door mensen aangeraakt te worden. In een grote ruimte is het handig om met Denise met een lange werklijn van 20 m te werken zodanig dat je altijd zeker bent dat je haar kan pakken indien ze in vluchtmodus gaat.


Bij Denise staan we er op dat er een harnas wordt aangeschaft voor de adoptie met een 3-puntssluiting (no escape modus ) van bv het merk Ruff Wear. Dit is niet goedkoop maar een hond zoals Denise die ontsnapt is als een vogel voor de kat. We kijken hier heel streng op toe.

Denise wordt énkel geplaatst bij mensen die ervaring hebben met angstige honden.

Voor meer info : info@dogsbehindbars.be

Chiesa

Naam : Chiesa

Ras :  Galgo Español

Leeftijd :  1 jaar

Geslacht :  Teefje

Verblijft in Spanje

 

Dit prachtige meisje is zo verlegen.   Voordien was ze zeer angstig en dat is al verbeterd maar er is nog werk aan de winkel om haar wat assertiviteit naar mensen toe bij te brengen.  Ze is zo klein en loyaal.  Ze houdt ervan om te knuffelen met de mensen die ze kent.  Dus het kan !  Als je haar de tijd geeft om een band met je te smeden dan is er vriendschap en liefde te geven.   Daarna kan je met haar aan de slag om alles aan te leren.   Met honden doet ze het zeer goed.   Ze houdt er van om te lopen en om te spelen met haar soortgenootjes.  

Al deze adoptiehonden moeten gewoon worden aan een leven binnenshuis en hebben vaak geen opvoeding gehad.  

 

Een toekomstige adoptant heeft de verantwoordelijkheid om de adoptiehond de nodige structuur en opvoeding te geven en hem/haar te begeleiden in het nieuwe leven. 

Wil jij Chiesa adopteren ?  mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.  

Be Kind To Every Kind

Gaes

Ras :  Mix 

Geslacht : Reu (gecastreerd )

Leeftijd : 01/03/2019

Hoogte : 47 cm

Gewicht : 20 kg

 

Gaes werd achtergelaten gevonden in een veld, samen met een Mastin. 

Gaes is een zeer zachtaardige lieve hond.   Hij doet niets liever dan knuffelen en is heel mensgericht.  Hij geeft kusjes en houdt van de menselijke aandacht.    Hij is goed met honden en speelt heel graag.  Hij kan niet samen met katten.   Mocht de familie andere honden hebben is dat goed maar Gaes is vooral een mensenhond.  In het asiel hangt Gaes heel hard aan de witte mastin Ventura en het zou een droom zijn mochten ze samen geadopteerd worden maar die kans is onwezenlijk klein.  

 

Waar je Aventura ziet, zie je Gaes.  En omgekeerd.    Voor Gaes zou het goed zijn om als eerste geadopteerd te worden, anders zou hij gegarandeerd treuren om zijn maatje Ventura.   

Gaes is om één of andere reden een onzichtbare hond.  Ook al is hij ontzettend mooi.   Toen ik hem voor de eerste keer ontmoette was hij verlegen maar eens je contact met hem zocht, zocht hij ook op een voorzichtige manier contact met mij.   Ik kreeg zelf een pootje.  Help jij mee Gaes uit de onzichtbaarheid te halen door hem te delen ?  of te adopteren ?  

 

Wil jij Gaes adopteren ?  stuur dan een mailtje naar info@dogsbhindbars.be en we helpen je graag verder. 

Be Kind To Every Kind

Luck

Ras : Mix

Geslacht : Reu

Leeftijd : 14 oktober 2015

Gewicht : 20kg

Luck was not So lucky… Luck had voordien een gezinsleventje.  Huisje , tuintje , getrouwd koppel.  Een huwelijk dat jammer genoeg op de klippen liep en waar Luck jammer genoeg moest vertrekken.  Een clichéverhaal waardoor Luck in mei 2020 in het asiel terecht kwam.   Hij is een grappig mannetje, met dat lange lijf op korte pootjes… We plaatsen Luck niet in een gezin met kindjes want dat lukt niet goed samen.   Ook  met reuen plaatsen we hem niet want dan wil hij zijn mannetje staan.   Met teefjes is er geen probleem.  Hij doet het supergoed met volwassen mensen. 

 

Gaat graag mee wandelen en doet dat keurig en in huis is het eerder een rustige hond.  

Luck is niet groot maar zeker ook niet klein.  We verschoten van hoe groot hij was in vergelijking met de foto’s die we binnen hebben gekregen.   

Heb je interesse in Luck ?   mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Be Kind To Every Kind.

 

VIDEOS

Luck: https://www.youtube.com/watch?v=JrrCWzSMNaE

Luck with dogs: 

https://www.youtube.com/watch?v=mjJxxb1aW4k

https://www.youtube.com/watch?v=SlHJLwbT9gE

https://www.youtube.com/watch?v=euBHY08vZqk

Chielini

Naam : Chielini

Ras :  Galgo Español

Leeftijd :  3 jaar

Geslacht :  Reu

Verblijft in Spanje

Chielini wordt omschreven als Happy & Funny.  Soms is hij wat verlegen maar onthou vooral happy en funny.   Hij kan mooi mee wandelen aan de leiband en hij is eerder kalm van aard.   Hij heeft een kalme energie en zou zelf op een appartement kunnen aarden mits de nodige wandelingen en speeluitjes.   Hij is goed met zowel andere honden als met mensen.  

Al deze adoptiehonden moeten gewoon worden aan een leven binnenshuis en hebben vaak geen opvoeding gehad.   Een toekomstige adoptant heeft de verantwoordelijkheid om de adoptiehond de nodige structuur en opvoeding te geven en hem te begeleiden in zijn nieuwe leven. 

Wil jij Chielini adopteren ?  En hem die luilekkere sofa te gunnen ?  

Mail dan naar : info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.  

Be Kind To Every Kind

Freya

Naam : Freya

Ras : Podenco

Geslacht : Teefje

Leeftijd :  nog niet bekend

Verblijf :  in Spanje

Mogen we je voorstellen aan deze mooie dame Freya ?

Deze podenca werd hoogzwanger en al zwervend teruggevonden.   Gelukkig konden ze haar tijdig vangen en kon ze in een veilige, propere en rustige plaats bevallen. 

Bij haar aankomst was ze zeer timide, wat niet ongewoon is uiteraard.   Maar na de geboorte en het grootbrengen van haar pups, ontdooide ze.   Ze zagen een andere Freya naar buiten komen.   Eentje dat graag speelt, goed in met andere honden en waar de verlegenheid achterwege bleef.  

Wie wil Freya een goede thuis geven ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Be Kind To Every Kind

Risotto

Naam : Risotto

Ras : Mix Beagle

Geslacht :  Reu

Leeftijd :  12/11/2019

Hoogte grond – rug :  59cm

 

Risotto werd geseind als achtergelaten hond.  Lees : gedumpt door de mens.   Een van de vrijwilligers haastte zich om hem op te halen voor hij zou aangereden worden.  Dat is altijd het gevaar met honden die ze achterlaten.   Risotto is liefdevol en nobel.  Hij is een zeer actieve hond dus zal een baasje moeten hebben die bereid is om met hem actieve zaken te gaan doen.  In het asiel had hij heel veel last om achtergelaten te worden in zijn kennel.  Daarom denken ze dat hij ooit wel in een gezin heeft gewoond.   Ze hebben de bovenkant van zijn kennel moeten afsluiten omdat hij er anders uitkroop.  Ondertussen is hij al meer gewend aan het asielleven en is hij kalmer.    Risotto kan bij zowel teven als reutjes.  Hij is niet getest met katten. 

 

Voor Risotto gaan we op zoek naar een zeer actief gezin die met hem wil gaan sporten, wandelen, hiken.  Samengevat een gezin dat zijn energie weet te kanaliseren.