top of page

medium

Vader

Naam : Vader (“beejder uitgesproken)

Ras

Leeftijd :

Geslacht : Reu

Verblijft in : Spanje

4 jaar opgesloten in het dodingscentrum.  Ze hebben hem laten leven.  4 jaar in een cel.   Nu leeft hij in een roedel in het asiel.   Vader is een knuffelhond en is heel goed met mensen.  Hij heeft wel een actieve familie nodig die weet wat het is om energie te kanaliseren.   Tijdens de wandeling met onze vrijwilligers was hij heel gelukkig en enthousiast dat hij naar buiten kon.   Hem in toom houden en zijn energie niet te laten opstapelen is dus de boodschap.  

 

Hij is zo uitbundig dat hij graag kusjes geeft maar ook daar is hij soms wat te enthousiast in.   Boodschap voor Vader :  energie kanaliseren, gehoorzaamheid opbouwen, begrenzen en oefenen.  En dan uiteraard belonen.  

Wil jij deze sportieve kerel adopteren ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en wij helpen je graag verder. 

Be Kind To Every Kind

Maximilliano

Ras :  Mix 

Leeftijd : Mei 2015

Geslacht : Reu

Verblijft in : Spanje

 

Soms komen geluk en het lot samen om een leven te redden.   Toen ze naar het dodingscentrum gingen om verschillende honden weg te halen stond Max niet op de lijst.  Maar alsof hij het wist maakte hij zich zichtbaar tussen de verschillende honden en merkten ze hem op.  Hij werd gezien en dat was zijn redding.  

Volgens de beschrijving van zijn dossier in het dodingshuis was hij dominant naar mensen toe.  Maar eigenlijk is hij eerder wantrouwend en houdt hij niet van verrassingen.  Heel waarschijnlijk zit er dus wel wat bagage in dat rugzakje.    Er zijn nog wel wat scherpe kantjes aan dit mannetje die je moet zien weg te schuren door hem voldoende beweging te geven.   Door zolang opgesloten te zijn in het dodingshuis is hij nerveus en heel actief.   Gelukkig heeft hij nu de ruimte om dat al een beetje meer te ventileren. 


Maar zijn toekomstige gezin kan maar beter actief zijn.   Hij ziet er niet echt atletisch uit maar hij houdt er van om wandelingen te doen, te sporten, op excursies te gaan en met iemand op avontuur gaan.    Hij leeft in een grote roedel met veel harige vrienden en hij is soms een beetje bazig en intens maar hij leert steeds beter te communiceren met zijn lotgenoten. 

Max is een knuffelige, krachtige, sterke en karaktervolle hond die graag de wereld wil veroveren.   Het staat om één of andere reden op zijn snoet geschreven.   Hij trekt een beetje aan de lijn maar met geduld kan je hem dat afleren.  Hij is leuk en heeft soms een lachende blik.  Het leuke is dat de vrijwilligers hem constant in de watten leggen en behandelen... maar bovenal heeft hij ontdekt wat het betekent om in vrede te leven met de andere honden. 

 

Onze vrijwilligers gingen met hem wandelen en vonden hem een lieve en enthousiaste hond.  

Max heeft iemand nodig die hem laat ontdooien.  Laat hem naar jou komen in plaats dat jij naar hem gaat en met geduld en bereidheid om samen aan zijn zijde te leren.    In ruil daarvoor geeft Max je het vertrouwen en het trouwe gezelschap van een eeuwige vriend. 

Wil jij Max de kans geven op een beter leven geven ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Delen is lief  - Adopteren nog liever.

Be Kind To Every Kind

Zoe

Naam : Zoë

Geslacht : Teef

Leeftijd :  3 jaar

Verblijft in : Spanje

 

Wie kent er Zoë nog ?  de geredde pitbull mama die drachtig bleek te zijn ? 

Dat kon ook niet anders want Zoë werd gebruikt als kweekteef en wellicht na haar laatste nest gedumpt.   Haar lichaam vertoonde alle symptomen van voor haar jonge leeftijd al nesten te hebben gehad.   Een koppel vond haar op een weg. 

 

Het leven en de wil om te leven was uit haar gezogen en ze ging gedwee mee naar het asiel.   Met veel liefde en zorg kwam ze er al snel weer bovenop.   Alleen bleek even later dat Zoë drachtig was… en dat had ze heel lang verborgen weten te houden. 


Zoe is een geweldige hond en was tot nu toe een fantastische mama voor haar pups.  Jammer genoeg zijn er heel wat gestorven aan parvo.    Ze is mensgericht en ze is zot van kinderen.  Niet zot van katten dus dat is absoluut geen optie.   Met andere honden doet ze het goed als ze goed aan elkaar voorgesteld worden.  Als er een nieuwe hond binnengebracht wordt , is ze op haar hoede en gaat ze voorzichtig ruiken om kennis te maken , ontspant ze en kan ze met hen spelen.