top of page

Galgo

Maine

Naam :  Maine

Ras :  Galgo Español

Geslacht : Reu

Leeftijd :  +/- 04/2020

Verblijft in :  Spanje

 

Zoals vele ongecastreerde galgo’s in Maine wat zenuwachtig in een grote roedel met honden.  Eens de hormonen zullen wegvalen , zal de rust in zijn hoofd en lijf wellicht terugkeren.   Op dit moment wil hij nog elke hond bestijgen maar als ze hem corrigeren , stopt hij met zijn gedrag.   Hij probeert ze dan nog uit te dagen tot spelen door te beginnen blaffen op hen alsof hij wil zeggen : chill , ik ben een goeie gast.   Hij is het niet gewoon om aan de leiband mee te komen en dan merk je wat onzekerheid maar niets onoverkomelijks.  Wellicht heeft hij nare ervaringen gehad met andere honden want hij reageert zelf fel als ze hem proberen te bestijgen.   Met mensen is hij fantastich.  Niet verlegen, niet angstig en niet onzeker.  Alvast niet binnen de veilige omheiningen van het asiel.    Hij is speels en actief dus mensen die graag wandelen zullen in Maine - mits wenning aan een leiband-  een perfecte wandelmaat vinden.   

Al onze volwassen honden worden altijd verplicht gecastreerd of gesteriliseerd in Spanje. 

Wil jij deze adonis Maine adopteren ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.  

Be Kind To Every Kind  

Fenix

Naam :  Fenix  

Ras : Galgo

Geslacht :  Reu

Leeftijd :  07 / 2017

Verblijft in :  Spanje

 

Fenix is net op tijd van de dood gered.    Hij werd binnengebracht bij de dierenarts om een genadespuitje naar het hiernamaals te krijgen.   Gelukkig waren er op dat moment mensen van het asiel aanwezig die daar een stokje konden voor steken.  

 

Fenix (Feniks )staat in de Griekse mythologie voor een dier dat uit zijn eigen as kan herboren worden.   Symbolischer kan niet lijkt ons.    De tijd van de jacht is voorbij en zo ook dat van hun trouwe dieren.    Vreemd genoeg zou een hond dit nooit een mens aandoen.    Eentje om bij stil te staan.  


Maar kijk laat ons de focus leggen op deze goddelijke en je met zachte blik observerende adonis.   Sommige mannen worden mooier met de ouderdom. 

Vinden jullie dat van Fenix ook ?    Fenix is een “Galgazo” of een koosnaampje voor Galgo.  Omdat hij zo perfect is.   Hij leeft in de grote roedel galgo’s zonder problemen. 

Ook al is hij in het begin wat verlegen, hij nadert je zonder twijfel. Hij is aanhankelijk en rustig.   Hij wil enkel nog een leven vol aandacht en knuffels en een heerlijk zacht bed om te soezen, te chillen, te rusten en te slapen.   Hij beseft nu nog niet dat dat een optie is en hij denkt wellicht ook zo niet.  Wij denken zo voor hem in zijn plaats.  

Vinden jullie ook niet dat hij zo’n perfecte dikke donutmand verdient ? 

Interesse om Fenix te adopteren en hem voor de 3de keer te laten herleven ?  mail dan naar info@dogsbehindbars.be

Wil je graag virtuele meter of peter worden ?  : Dit kan vanaf 10€ via domiciliëring of 60€  (6 Maand) of 120€ ( 12 maanden ) mail dan naar info@dogsbehindbars.be 

Wil je graag een éénmalige gift doen ?   dat kan op BE49 9731 7268 3171 met vermelding GIFT Fenix  

Wil je sponsoren ?  Dan kunnen we daarvoor een factuur opmaken.  Mail naar info@dogsbehindbars.be  Sponsoring op BE49 9731 7268 3171 met vermelding Sponsoring. 

Be Kind To Every Kind

Quima

Naam : Quima
Ras : Galgo Español
Leeftijd : 11/02/2020
Grootte : 59 cm
Gewicht : 17,7 cm
Verblijft in : Spanje

Deze prachtige galgo met haar intense bruine kijkers komt van een jager. Haar blik leert ons dat ze nooit veel vertrouwen heeft geleerd.
Quima is jong, klein, kwetsbaar en een absolute schoonheid. Visueel springt ze meteen in het oog - als er niet de "maar" was - want Quima is verlegen, nerveus en nog onzeker van karakter. En ook aan de leiband. Een dubbele beveiliging is verplicht voor Quima. Beetje bij beetje moet ze leren leven met mensen.

Dat zal voor haar gemakkelijker zijn als ze in een nieuwe thuis bij een evenwichtige metgezel zou komen op wie ze kan leunen en vertrouwen. Eentje die haar uit haar schelp doet komen.Met andere honden is Quima erg sociaal. Tijdens het fotograferen ontspande ze zich heel goed. Dus we denken dat ze niet lang nodig zal hebben om te begrijpen dat mensen van haar zullen houden. Een lieve en vriendelijke meid die de potentie heeft om een echte soulhond te worden.

 

Wie wil deze verlegen schoonheid leren dat de angst tot het verleden behoort en dat ze nu naar een toekomst vol liefde en genegenheid gaat ? Een andere moedige hond is een pluspunt.

 

Wil jij Quima adopteren ? Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we sturen je de adoptieprocedure door.

 

Wil je graag virtuele meter of peter worden ? Dit kan vanaf 10€ via domiciliëring of 60€ (6 Maand) of 120€ ( 12 maanden ) mail dan naar info@dogsbehindbars.be

 

Wil je graag een éénmalige gift doen ? dat kan op het nieuwe banknummer van de vzw: BE59 9734 4960 3926 met vermelding GIFT + Quima.

 

Wil je graag sponsoren ? Een factuurtje kan ! mail dan naar info@dogsbehindbars.be

 

Be Kind To Every Kind ❤️

 

#galgo #galgoespañol #galgolovers #adoptagreyhound #adoptablackdog #adoptablackgalgo #galgosofinstagram #adopteer #adopteereenhond #dontbreedorbuywhileshelterpetsdie@fundacionbenjaminmehnert

India

Naam : India

Ras :  Galgo Español

Leeftijd : Oktober 2015

Verblijft :  bij eigenaar in Spanje tot adoptie

 

India haar eigenaar gaat niet meer op jacht.  Hij is te oud en kan dit niet meer doen.   Ondanks het feit dat ze van een jagersfamilie komt , is ze goed onderhouden, ziet ze er bovendien ook gezond uit en kan je haar ribben niet tellen zoals bij vele galgo’s die uit de jacht komen.    Ook India is met pensioen en omdat de jager niet meer voor ze kan zorgen, staat hij ze af.   Zodanig dat wij die goede thuis kunnen vinden voor haar en dat ook zij de vele jaren van de jacht achter zich kan laten.   

 Ondanks haar leeftijd is ze een heel actieve hond. Ze houdt van wandelen en houdt van het ontdekken van nieuwe geuren op het platteland.

Ze is sociaal met honden, heeft altijd met meerdere honden samen geleefd en toonde zich daar een beetje als de gids. Ze is een voorbeeld om te volgen.  We vermoeden dat veel andere galgo’s steun aan haar hebben gehad. 

 

Ze loopt heel goed aan de leiband, aan een normaal tempo zonder te trekken en geniet van elke seconde. India is een lieve hond. Ze houdt ervan om gestreeld en verwend te worden. Als je haar streelt, geniet ze er de volledige 100% van.

 

Het is een zegen om deze sociale galgo ter adoptie te zetten.   

 

Wie gunt India haar warme donut , dat warme deken in de zetel.  De plaats voor de kachel , en de vele liefkozingen van de adoptant.   Naar een leven in huis in plaats van buitenshuis.  

 

Wil jij India adopteren ?   Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we sturen je de adoptieprocedure door.   

 

Wil je graag virtuele meter of peter worden ?  Dit kan vanaf 10€ via domiciliëring of 60€  (6 Maand) of 120€ ( 12 maanden ) mail dan naar info@dogsbehindbars.be 

 

Wil je graag een éénmalige gift doen ?   dat kan op het nieuwe banknummer van de vzw:   BE59 9734 4960 3926 met vermelding GIFT + India

Wil je graag sponsoren ?  Een factuurtje kan !  mail dan naar info@dogsbehindbars.be

 

Be Kind To Every Kind

Centenera

Naam :  Centenera

Ras :  Galgo  Español

Leeftijd :  Oktober 2019

Geslacht :  Teef

Verblijft in :  eigenaar Spanje tot adoptie

 

Centenara haar leven begint in een huis waar de andere honden gingen jagen. Vanwege de ziekte van haar baasje is zij zelf nooit gaan jagen. 

Ze is een rustige hond, alhoewel ze graag wandelt, rent en stoom afblaast! Uiteraard Een windhond zou geen windhond zijn , als ze niet af en toe dat sprintje trekt en laat zien hoe snel ze kan rennen!

Centenera is heel sociaal met honden en mensen. Ze heeft altijd met andere honden geleefd en geniet graag van hun gezelschap.

 

Ze houdt ervan om verwend te worden en om gestreeld te worden. Knuffelen vindt ze de max!

Ze wandelt heel goed aan de leiband, zonder te trekken en ze past zich aan aan jouw tempo bij het wandelen. Ze geniet van elke wandeling en samen met jou geniet ze van het landschap. Ze is een hond die geschikt is voor elk gezin. 

 

Onlangs hebben we ontdekt dat Centenera haar mama al in België is.   Toen we de tekst en uitleg doorgestuurd kregen bleek dat ze de dochter is van onze mooie Brasileña.   Het gezin van Brasileña kan er echt geen andere hond meer bij nemen, ook al zouden ze dat graag willen.  Maar af en toe moet je het verstand en niet het hart gebruiken.   Hoe fijn zou het zijn , mochten moeder en dochter elkaar toch terug kunnen zien op een dag.  

 

Wil jij Centenera adopteren ?   Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we sturen je de adoptieprocedure door.   

 

Wil je graag virtuele meter of peter worden ?  Dit kan vanaf 10€ via domiciliëring of 60€  (6 Maand) of 120€ ( 12 maanden ) mail dan naar info@dogsbehindbars.be 

 

Wil je graag een éénmalige gift doen ?   dat kan op het nieuwe banknummer van de vzw:   BE59 9734 4960 3926 met vermelding GIFT + Centenera

 

Wil je graag sponsoren ?  Een factuurtje kan !  mail dan naar info@dogsbehindbars.be

 

Be Kind To Every Kind

Turco

Naam :  Turco

Ras :  Galgo Español

Leeftijd :  +/- 2 jaar

Geslacht :  Reu

Verblijft in :  Spanje

 

Deze bijzonder mooie muisgrijze galgo (asgrijs ) zoekt een thuis.    Hij wordt omschreven als een sociale en aanhankelijke galgo.     Eerder een onderdanig type naar andere honden en kan bij katten.   

.

Hij is heel heel kalm en probeert niet te ontsnappen.   Zijn grote okere uilenogen kijken je doordringend aan.   Zoals bijna bij elke galgo vertoont zijn vacht en lichaam signalen dat hij niet in een watten thuis is groot gebracht.  


Er mogen gerust wat kilo’s bij en zijn wondjes moeten verdwijnen en zijn vacht zal na adoptie een boost van jewelste krijgen door een goede voeding te krijgen. 

Dus ;   Wat klopt niet in deze omschrijving ?   Dat hij geen thuis heeft !  

 

Wil jij Turco adopteren ?  Stuur dan een mailtje naar info@dogsbehindbars.be en wij sturen de adoptieprocedure door.  

 

Wil je graag virtuele meter of peter worden ?  : Dit kan vanaf 10€ via domiciliëring of 60€  (6 Maand) of 120€ ( 12 maanden ) mail dan naar info@dogsbehindbars.be 

 

Wil je graag een éénmalige gift doen ?   dat kan op BE59 9734 4960 3926 met vermelding GIFT Turco. 

 

Wil je sponsoren ?  Dan kunnen we daarvoor een factuur opmaken.  Mail naar info@dogsbehindbars.be  Reknr. BE59 9734 4960 3926 met vermelding Sponsoring. 

 

Be Kind To Every Kind

Chabola

Naam :  Chabola

Ras :  Galgo Español

Leeftijd  :  +/-4 jaar

Geslacht :  Teef

Verblijft in : Spanje

Extra : kan met katten

 

Chabola is een galga dame zonder angst dat met elke hond en zelf kat kan samenleven.    Ze is super super sociaal en aanhankelijk , zonder enige vorm van angst.  Perfect toch ?  

 

Al heeft ze haar kleur tegen want een zwarte galgo wordt nu eenmaal niet snel geadopteerd.    Daarom halen wij ze uit de schadum en zetten ze in de spotlights.   

 

Wil jij deze mooie dame adopteren ?    Stuur dan een mailtje naar info@dogsbehindbars.be en wij sturen de adoptieprocedure door.  

Wil je graag virtuele meter of peter worden ?  : Dit kan vanaf 10€ via domiciliëring of 60€  (6 Maand) of 120€ ( 12 maanden ) mail dan naar info@dogsbehindbars.be 

 

Wil je graag een éénmalige gift doen ?   dat kan op BE59 9734 4960 3926 met vermelding GIFT Sole. 

 

Wil je sponsoren ?  Dan kunnen we daarvoor een factuur opmaken.  Mail naar info@dogsbehindbars.be  Reknr. BE59 9734 4960 3926 met vermelding Sponsoring. 

 

Be Kind To Every Kind

Page

Naam :  Page

Ras :  Ruwharige galgo Español

Leeftijd :  01/01/2019

Geslacht : reu

Gewicht :  Tussen 30/34 kg

Verblijft in :  Spanje

 

De historiek van een galgo kennen we ondertussen allemaal.    Deze prachtige ruwharige grote galgo is ongeveer 5 jaar en zoekt een thuis.   Hij is – en zo omschrijven ze hem - súper súper sociable (super super sociaal ) , aanhankelijk en kalm van aard.  

 

Hij doet het goed in de grote galgobende.     Zwart en een reu verlagen de kansen voor adoptie.   Maar wij doen er niet aan mee en zetten deze prachtige kerel in de spotlights om alle kansen te krijgen die hij verdient.   Delen jullie hem mee ? 

Wil jij deze adonis een thuis geven ?   Stuur dan een mailtje naar info@dogsbehindbars.be en wij sturen de adoptieprocedure door.  

 

Wil je graag virtuele meter of peter worden ?  : Dit kan vanaf 10€ via domiciliëring of 60€  (6 Maand) of 120€ ( 12 maanden ) mail dan naar info@dogsbehindbars.be 

 

Wil je graag een éénmalige gift doen ?   dat kan op BE59 9734 4960 3926 met vermelding GIFT Sole. 

 

Wil je sponsoren ?  Dan kunnen we daarvoor een factuur opmaken.  Mail naar info@dogsbehindbars.be  Reknr. BE59 9734 4960 3926 met vermelding Sponsoring. 

 

Be Kind To Every Kind

bottom of page