Galgo

Maquiato

Naam : Maquiato

Ras :  Galgo Español

Leeftijd :  Juni 2015

Geslacht :  Reu

Verblijft in Spanje

 

Voor mij een Maquiato porfa ! 😊 deze witte adonis houdt van mensen.  Hij is niet alleen groot maar groots in zijn vermakelijkheid.  Hij is grappig en aanhankelijk.   Soms durft hij het al wat uithangen tegen andere reuen maar dat gedrag is ondertussen al verbeterd.   We plaatsen hem dus liever bij een teef om het hem gemakkelijk te maken.  

Wil jij een Maquiato ?  Maquiato Galgo dan ?   mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.  

Al deze adoptiehonden moeten gewoon worden aan een leven binnenshuis en hebben vaak geen opvoeding gehad.  

 

Een toekomstige adoptant heeft de verantwoordelijkheid om de adoptiehond de nodige structuur en opvoeding te geven en hem te begeleiden in zijn nieuwe leven. 

Be Kind To Every Kind

Romero

Naam : Romero

Ras : Galgo

Geslacht : Reu

Leeftijd :  februari 2017

Verblijft in : Spanje

 

Stel je voor dat je in een park rondloopt en opeens een foto ziet met de opschrift  “Gratis Hond”…. En je kijkt naar de foto van Romeo , blootgesteld om in de handen van iedereen te vallen.   We willen niet eens de reden weten waarom hij wordt “weggegeven” want we zijn de verhalen moe gehoord en ze zijn lijken toch altijd maar weer dezelfde.   Hij komt van een Galguero, een jager.  En dat zegt voor ons alles. 

 

Romero geniet nu van een leven in vrijheid in een roedel.  Hij kan overweg met alle honden en geniet van hun gezelschap.  Hij is een knappe en nieuwsgierige hond.  Hij gaat drukte uit de weg maar geef hem ruimte en tijd en hij wordt de vreugde in een tuin.  

 

We hebben Romero leren kennen als de galgo die eerst wegbleef, veilig verscholen in het hok.   Maar met snoepjes komt hij er toch bij staan.   Hij is een galgo die zo graag erbij wil zijn en je hoeft hem alleen dat beetje vertrouwen te geven dat het ok is.  Elke dag meer kwam hij naar ons toe tot we hem konden aaien.  Dus hij heeft de hoop in de mensheid niet opgegeven en wil het zo graag.    Hij heeft gewoon het vertrouwen verloren in het krijgen van genegenheid.  Of misschien heeft hij het nooit gekend.  We zullen het nooit weten maar we zullen het wel veranderen.  We zien wat het effect van verwennerij en liefkozingen betekenen.   Hij komt ook bij de vrijwilligers om hun aandacht en genegenheid te vragen.

Hij vraag niet veel om gelukkig te zijn.  Hij zoekt alleen genegenheid en de rust die hem ooit werd ontnomen.   We willen dat Romeo een leven krijgt waar hij nooit meer zomaar wordt weggegeven.    Romero is een eerder rustige galgo.  

 

 

Gratis weggeven ?  We denken er niet aan.  

Wil jij die adoptiefee van Romero regelen ?   En hem tonen dat hij niet zomaar een ding is dat kan worden weggegeven ?

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

 

Delen is lief

 

Be Kind To Every Kind

Vilches

Naam : Vilches

Ras : Galgo

Geslacht :  Reu

Leeftijd :  januari 2021

Verblijft in : Spanje

We leerden Vilches beter kennen tijdens ons verblijf in april ’22.  Ze vonden hem terug op straat op drie koningen.  Wellicht was hij een geschenk dat ze aan de kinderen geven op deze feestdag.   Vilches kwam gelukkig in het asiel terecht.  Weg van het gevaar van buitenaf.  


Maar deze knappe verschijning heeft nog wat moed nodig in het leven.  En wellicht nog meer buiten het asiel.   Hij komt in de roedel naar je toe maar laat zich niet zomaar aaien of paaien.    Eens je hem aan de leiband hebt en mee naar buiten neemt , volgt hij maar kijkt hij steeds achterom.   Alsof het verleden hem achtervolgt.  

Dus met Vilches zal je geduld moeten hebben en toch geen medelijden.   Daar heeft hij niets aan.  Vilches zal meer gediend zijn met een baas die voor hem de leider is en de weg toont.  Eentje die leert dat hij niet bang moet zijn.   In de roedel met galgo’s doet Vilches het goed.   Hij is een eerder kalme jongen en zoekt zijn rust als het daarbuiten te hectisch of te wild wordt.  Vilches heeft een gezin nodig waar ze werken aan zijn onzekerheid, hem leren dat liefde ontvangen ok is en eerder een rustig gezin waar hij op zijn gemak kan aarden en groeien in zelfzekerheid.  Vilches is een ontzettend mooie galgo maar eentje met een rugzakje.  

 Kan jij dit aan Vilches geven ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Delen is lief !  Adopteren nog liever.

Be Kind To Every Kind

Kika

Naam :  Kika

Ras :  Galgo

Geslacht : Teef

Leeftijd :  september 2016

Verblijft in : Spanje

 

Oooh Kika.   Kika is er eentje dat aan je hart en je ziel blijft plakken.   We hebben haar leren in het asiel als een onzekere en timide galgo die vanop een afstand observeert maar niet onbereikbaar wil zijn.   Ze komt er wel altijd bij en kijkt je dan aan met haar zachte en wijze blik die door haar dikke wenkbrauwen extra contrast krijgen.  


Ze straalt rust en wijsheid uit.  Ik zie me nog zitten op een dikke steen.  Boven aan de rand , met uitkijk op alle galgo’s.  Dan komt ze bij je staan en als je ze negeert komt ze voorzichtig aan je snuffelen.  En met een beloning is er alweer een stap vooruit.   Haar onzekerheid weerhoudt haar niet om veerkrachtig te zijn.  

Ondanks het feit wat de mensen haar hebben aangedaan is dit een galgo met veerkracht en een soort rust over haar timide lijfje.  Hoe tegenstrijdig het klinkt.  Op haar manier vonden we dit een zeer innemende galgo.   Neem haar uit de drukte van de galgopatio, neem haar mee en geef haar dat vertrouwen en zij is zo eentje dat snel aanhankelijk zal worden.   Met de andere galgo’s ben je vriendelijk, voorzichtig maar kalm.  Je zal niemand voor de voeten lopen, alleen op je stille en voorzichtige manier in de nabijheid komen.   

Kika is één van die honden die dat duwtje in de rug nodig heeft, wat meer tijd met menselijke aandacht -  die met haar rust, haar wijze en kalme blik , heel snel een band zal maken met de persoon die haar dat gunt.  

Wil jij Kika die kans geven om zich verder te kunnen ontplooien ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder

Delen is lief.

Be Kind To Every Kind