top of page

Large

Coco

Naam :  Coco    

Ras :  Mix Mastin

Geslacht : Reu

Leeftijd : +/- 5 jaar

Gewicht : 47 kg

Verblijft in :  Spanje

 

Coco werd verlaten terug gevonden in een dorp.   Een vrijwilliger merkte hem op en deed er alles aan om deze hond te redden.  Ze kon hem met een vangkooi vangen en bracht hem naar het asiel.    Hij was vel over been en was er zeer erg aan toe.  De verwaarlozing en dierenmishandeling had zijn hele lijf en gezondheid zwaar getekend.  Over heel de omvang van zijn nek was een brede en diepe snijwonde wellicht van een ketting die doorheen de jaren was ingegroeid in zijn vel en die werd losgedaan.    Het is maar een wild guess maar we zien wel vaker van deze taferelen om te weten dat hij al veel heeft geleden.   Desondanks zijn verleden is Coco een zeer chille hond. 

“Alles wat we kunnen zeggen over Coco is in superlatieven” ; zeggen de dames van de shelter.   Coco is geweldig.   Hij is zeer aanhankelijk, sociaal , aangenaam met elk soort hond.  Met mensen is hij geweldig en het is een schat met kinderen.   Hij leeft los in de organisatie en zit niet echt in een hok.  Wat al een heel voordeel is.   Het énige wat hij heeft dat we jammer genoeg niet in superlatieven kunnen schrijven is : Leishmania positief.   Maar wel volledig onder controle.   Ze geven hem speciale voeding voor de nieren.   Maar hij heeft geen erge nierproblemen, het is eerder preventief.   Zijn laatste bloedonderzoek was in oktober en daar blijkt dat alles stabiel is.  

Wil jij Coco adopteren ?  

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.  

Deel Coco mee en vergroot zijn kansen.   

Be Kind To Every Kind 

Pamela

Naam : Pamela

Ras :  Mix Mastin

Geslacht :  Teef

Leeftijd :  23 maart 2015

Gewicht :  65 kg

Maten :  a.81cm, b.62cm, c.104cm, d.80cm

 

Pamela , of de lieveling van de vrijwilligers.  

Pamela werd samen met 3 andere kleinere honden gevonden op een weg. Been there , heard that … never get used to it again … Pamela haar ogen waren in een verschrikkelijke staat en ze moet ontzettend veel last hebben gehad.  (zie laatste foto’s )


Haar oogleden waren heel hangend, een ooglid was beschadigd, ze had een naar binnen gekruld ooglid … Kortom ; Pamela had dringend een operatie nodig aan beide ogen.     Er werd ook een tumor in haar tepels verwijderd.   Die zijn heel los en het is heel duidelijk dat ze meerdere nesten heeft gehad maar het is alleen maar loshangend huid. 

Voor de rest is ze gezond.    Ze is compatibel met reuen en teven , hoewel ze jaloers wordt als iemand haar streelt en een andere hond nadert.   Maar als je haar op dat moment corrigeert, reageert ze goed en weet ze dat ze flink moet zijn.   Maar misschien beter dat ze enig kind is , tenzij je ervaring genoeg hebt om dat standje te geven en hondentaal perfect te lezen om scheidsrechter te spelen als het moet.  

 

Ze zit in het gedeelte van het asiel waar altijd wel één of andere vrijwilliger is dus ze wordt gepamperd , verwend, krijgt massa’s aandacht en ze vindt het geweldig.    Ze is heel nobel met mensen, goed met kinderen en ze speelt nog als een puppy of als een nijlpaard.   Ze moeten altijd heel hard lachen met haar.   Toen ik vroeg hoe nijlpaarden spelen, leek het gewoon een grappige gelijkenis.  Dus !  Deze olijke senior hippo is ter adoptie !  

Uiteraard beseffen we dat dit een moeilijke wordt maar hey – ze verdient alle kansen op een goede thuis waar ze die hippodans vrolijk kan verder zetten.  

  

Wil jij Pamela adopteren ?    Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we sturen je de adoptieprocedure door.  

 

Wil je graag virtuele meter of peter worden ?  : Dit kan vanaf 10€ via domiciliëring of 60€  (6 Maand) of 120€ ( 12 maanden ) mail dan naar info@dogsbehindbars.be 

 

Wil je graag een éénmalige gift doen ?   dat kan op BE49 9731 7268 3171 met vermelding GIFT Pamela.     

 

Wil je sponsoren ?  Dan kunnen we daarvoor een factuur opmaken.  Mail naar info@dogsbehindbars.be  Sponsoring op BE49 9731 7268 3171 met vermelding Sponsoring. 

 

Be Kind To Every Kind

Mapache

S.O.S Mapache

Naam :  Mapache

Ras : Mastin Mix

Leeftijd :  Mei 2021

Geslacht : Reu

Grootte : maat grote labrador

Verblijft : In roedel in asiel Spanje

 

Toen we Mapache voor de eerste keer ontmoeten waren we van de kaart.   Een genetische afwijking heeft zijn achterpoten helemaal mismaakt waardoor hij heel gebrekkig door het leven gaat.  Maar weeral … de veerkracht van honden is onuitputtelijk.    Mapache is een creme van een hond met mensen.   


Ze noemen hem hypersociaal en lief, heel trouw en speels ook al is zijn geliefkoosde activiteit slapen en soezen.    Hij leeft in een grote roedel samen vooraan in het asiel en dat lukt aardig.  Zoals veel mastins heeft hij het wel eens moeilijk met eten, snacks en speelgoed delen maar ook dat is voor ons een detail en zeker geen struikelpunt. 

Hij leert gaandeweg dat het leven aangenamer is als je deelt.   Zijn ‘handicap’ maakt hem niet minder vol levensvreugde en de zin om overal met je mee te gaan.   Je tegemoet te komen en zijn portie aandacht op te eisen.  Voor Mapache zoeken we mensen die een  hond (die zich voor de rest best kan behelpen ) een aangename thuis wil geven.   Ga je niet graag wandelen maar wil je toch een hond ?  heb je een grote tuin waar hij in kan flaneren en heerlijk op het groene gras kan rollen en indommelen ?  

 

Wil jij een hond redden wiens leven al hard is door zijn  aangeboren afwijking ?  Dat dubbel zo hard is in een asiel ?    Mapache heeft wel die wilskracht om vrolijk door het leven te gaan én ten volle te genieten.   Knuffelen, beetje rondlopen, beetje knuffelen, beetje slapen, beetje eten, beetje spelen, beetje kauwbenen,  beetje knuffelen … Als dat alles is wat hij nodig heeft ?  Hey … het kan dan toch niet zo moeilijk zijn om voor Mapache een goede thuis te vinden ?  we posten in onze stories ook filmpjes van hem.

 

Wil jij  Mapache zijn leven een waardig leven maken ?

Mail naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

 

Kan je niet adopteren maar wil je Mapache helpen delen ? dat vergroot alleen maar zijn kansen.

 

Be Kind To Every Kind

Kala

Naam :   Kala

Ras :  Mix Mastin

Geslacht :  Teef

Leeftijd :   29/01/2021

Gewicht : +/- 40 kg 

Verblijft in : Spanje 

 

Het verhaal van Kala is triest.   De vrijwilligers van het asiel voelen zich hulpeloos en machteloos bij haar verhaal.  Omdat ze niet meer hebben kunnen doen voor haar.    Op 20 december kreeg Kala 9 pups op een vuilnisbelt.   Ze kregen hier melding van en toen ze helemaal georganiseerd waren om mama en pups te gaan halen vertelde iemand dat een zigeuner heel de familie ’s morgens was komen halen met de uitleg dat de honden van hem waren.   


Zigeuners hebben niet de beste imago als het gaat om diervriendelijkheid. Heel vaak willen ze geld uit dieren slaan om ze te verkopen.   De volgende maand kregen ze melding dat de mama weer rond zwierf bij de vuilnisbelt.   De mama vonden ze niet maar ze vonden wel één van haar pups midden op de rijbaan.