Large

amis

Naam :  Amis

Geslacht : Reu

Ras :  Mix

Leeftijd : 15 Februari 2012

30-35Kg

Amis is een goed en nobele hond met mensen.  Een echte mensenhond.  Hij is zeer aanhankelijk en charmant en hij houdt van kinderen.  Hij is ook zeer slim.  

Amis is goed met teefjes maar wordt niet samen met een reu gezet want die vindt hij niet leuk.

Hij houdt er van om te chillen in het water.  Daarom heeft hij in zijn ren een eigen privé jacuzzi 😊

Amis werd samen met zijn 3 broers gered naast een drukke weg toen ze pas 2 jaar waren dus ook Amis zit al een paar jaar teveel in het asiel. 

Amis had verschillende jaren Leishmania maar elke keer hij nu getest wordt is hij deze test negatief.  Hoedanook blijven ze hem om de 6 maanden onderwerpen aan een bloedtest om er zeker van te zijn dat hij negatief blijft. 

Mowgli

Naam : Mowgli

Ras : kruising labrador

Leeftijd : +/- maart 2020

Grootte : Groot en stevig

 

Het lijkt er op dat Mowgli ontsnapt is van zijn thuis.  Ze hebben hem gelukkig uit het dodingscentrum kunnen halen en nu is hij veilig in het asiel.  

Mogwli houdt zich nog wat afzijdig van onze aanhalingen.   Hij wacht in de verte wantrouwend af tot wij hem benaderen.   Hij houdt niet overdreven veel van geaaid te worden.   Maar hij weet wel hoe hij zich moet ontspannen en genieten.   We weten niet hoe zijn relatie met mensen vroeger was maar iets zegt ons dat er toch nooit veel warmte in zijn bestaan stond tot nu.   De waarheid is dat hij een lieve kerel is. 

 

Hij is echt een aardige jongen. Krachtig en atletisch, zo eentje die het spelen nooit moe wordt.  Hij kan heerlijk met je omgaan.  We vermoeden dat je met hem op deze manier vrienden kan worden en de banden kan aanhalen.  Maar hij is ook graag een zelfstandige hond.   Het soort dat plezier heeft aan het ruiken aan een bloem of achter beestjes aanloopt in de velden.   Mowgli heeft echt iemand nodig die actief is.  Die buiten wil genieten van de frisse lucht en met hem op op pad wil gaan.  

 

Hij leeft in een roedel samen maar hij is zeer intens met hen.  Dus de opwinding gaat snel omhoog.   Hij heeft iemand met geduld nodig en met leiderschap , die hem kan leiden en begeleiden en begrenzen.   Ook wandelen aan de leiband is nog een To Do puntje op de lijst want hij durft zich op dit moment nog te misdragen.   Maar deze grote goedzak heeft wellicht nooit veel consequentie in zijn leven gehad en is het nu juist dat wat honden nodig hebben.  

 

Hij blijft wachten op die ene persoon die hem kan bieden wat wij hier neerschreven.  Onthou : actief, conséquente, respectvol leiderschap en geduld.  En dan wordt Mowgli je beste vriend.    We weten dat zwarte honden moeilijker te adopteren zijn.  Zullen wij het tegendeel bewijzen en hem massaal delen ? 

Ben jij dat ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en wij helpen je graag verder.   

Drako

Naam : Draco

Ras :  Mix Duitse Scheper

Geslacht : Reu

Leeftijd : 22 september 2019

Gewicht : 31 kg

Niet getest op katten

 

Drako is de broer van Chloë die je ook kan terugvinden op onze pagina.  Drako en Chloë werden gedumpt bij de brandweer op een nacht .  Als niemand ze zou komen ophalen , gingen ze richting het dodingscentrum en uiteraard weet je dat dit one way ticket is als je daar binnenkomt.   Gelukkig konden vrijwilligers ze ophalen en om middernacht werden ze gered en naar het asiel gebracht.   Ze waren zeer mager, uitgehongerd en uitgedorst.  Ze waren vel over been dus hun leven voordien had niet veel waarde gehad.    Noghtans is Drako een spectaculaire en knappe hond.  Bovendien heeft hij een heel fijn karkater.   Het asiel omschrijft hem als heel nobel, gehoorzaam aanhankelijk en een kalme hond.  Dat zijn we niet gewoon van een herder maar het zal dus niet aan hem gelegen hebben.   

Drako kan goed overweg met alle andere honden, groot of klein, teefjes of reutjes. 

 

We gaan voor Drako op zoek naar een goede thuis waar hij nooit meer honger moet lijden.  

Pony

Naam :  Pony

Geslacht : Reu

Ras :  Mix

Leeftijd : 15 Februari 2012

Gewicht : 40 kg

Niet getest met katten.

 

Pony is de broer van Amis en Dogos.   Ook al ziet hij er weer helemaal anders uit.

Pony is een grote hond maar heeft een kalm karakter.  Hij is heel aanhankelijk naar mensen toe.  Pony werd samen met zijn broers langs een veel te drukke weg gevonden toen ze amper 2 maand oud waren.   Ondertussen zitten ze al 9 jaar in het asiel.   Veel te lang voor zo’n knappe hond.   

Net zoals zijn broers doet Pony het goed met teefjes maar zetten we hem niet bij een reu.   

VIDEOS:

PONY walking on a leash and playing with people:

https://www.youtube.com/watch?v=y0rN96WOYvM

Paco

Naam : Paco

Ras : Mastin/galgo mix

Leeftijd : +/- 9 jaar

Geslacht : Reu

Verblijft in : Spanje

Sommige honden kruipen onder je huid.  Ook al zijn ze maatje XL… Paco is er zo eentje… Zeker nadat ik hem leren kennen heb.  Hij heeft heel zijn leven aan een ketting gesleten.  9 jaar lang.  Ook al zat er geen greintje agressiviteit in hem.   Zijn doffe blik spreekt een verhaal dat we liever niet kennen.  De droefheid, de uitzichtloosheid, het gevoel dat hij het heeft opgegeven.  Nochtans heeft hij prachtige ogen met dikke zwarte krullende wimpers.  De schoonheid van zijn ogen doet hem niet minder triest lijken.  Hij doet ons denken aan een Barzoi mix….


Toen we hem leerden kennen in het asieltje van onze voluntarios was hij eerst nerveus en liep hij over en weer.   De 2de dag stond hij ons enthousiast op te wachten aan zijn ren en had hij al een ander blik in zijn ogen… dat verschil kan 1 dag maken. 

Een paar uur hebben we met hem doorgebracht.  Paco is onzeker met mensen maar ook dat verdwijnt heel snel.  Eens je hem aangehaald hebt en hij merkt dat die aandacht en die menselijke hand leuk en lief zijn , komt hij zelf voorzichtig naar je toe.   Hij zoekt je gezelschap op.  Hij wil zo hard en doet zo hard zijn best en hij is zo innemend.   Mocht hij een kleiner formaatje zijn, hij zou zich op je schoot komen nestelen en proberen te verdwijnen in je genegenheid.    Paco is geen moeilijke hond.  Verre van.  Rustig, zachtaardig en in het begin een beetje verlegen. 

Hij had enkele gezwellen toen ze hem uit zijn lugubere leven weghaalden.    Die zijn succesvol weggehaald en gelukkig waren ze ook niet kwaadaardig .  De vele ontberingen hebben op zijn arme lijf ingehakt.  Hij heeft net een nieuwe operatie achter de rug en we krijgen het nieuws door dat hij heel veel pijn heeft.   Het is zo hartverscheurend om dit te lezen… Heeft hij al niet genoeg pijn in zijn leven gehad ? 

We blijven voor hem op zoek naar die ene thuis met tuin waar hij tot rust kan komen. 

 

Paco is niet de hond die megaveel ruimte nodig heeft  , ook al is hij groot.   Hij heeft geen megagrote tuin nodig , ook al is hij groot.  We zouden hem wel heel graag een tuin gunnen zodanig dat hij op zijn oude dag het gras onder zijn poten kan voelen en er in kan liggen… Je hoeft met Paco geen grote inspanningen meer doen omdat hij zijn energie zou kwijtgeraken…. Het enige wat we voor hem willen is voor de eerste keer die goede thuis in zijn leven.  Met overdaad aan genegenheid en warmte en een zacht orthopedisch bed. 

 

Hij is een grootste hond in alle opzichten.  Hij heeft alleen een klein hartje als het op mensen aankomt maar ook daar bewees hij aan ons dat hij graag die aandacht wil.  En wij willen bewijzen aan hem dat het anders kan …

Deel aub het verhaal van Paco.  Je kan hem terugvinden op onze www.dogsbehindbars.be bij de pagina van Ter Adoptie. 

Be Kind To Every Kind

Lola

Naam :  Lola

Ras :  Mix herder ? podenco

Geslacht :  Teefje

Leeftijd : +/- 1 jaar

Verblijft in : Spanje

Lola verscheen op een dag in een wijk.  Uitgehongerd en met grote kale plekken op haar lijf.   Maar op dat moment was er geen plaats meer vrij in het asieltje en ze vroegen de dame die haar had geseind om hulp.   Zij was zo goed om Lola onder te brengen tot ze weer een plaats vrij hadden.   Lola was er erg aan toe. 

 

Ze had een bloedneus , wat allemaal signalen zijn van verhoogde Leishmania.   Er werd onmiddellijk met alopurinol en glucantime gestart.  Ook had ze veel bloedarmoede door de vele ontberingen dat haar jonge lijfje had moeten ondergaan.   Speciale baden en medicatie zorgden er voor dat haar toestand dag na dag beter werd.  Ondertussen is haar schoonheid naar boven gekomen.  Lola is bovendien een heerlijke hond.  Ze is ontzettend aanhankelijk en speels.  Ze is gehoorzaam , houdt van spelen en is heel sociaal met ander honden.  Ze is atletisch maar niet overdreven groot of sterk.   Ook met Kids doet ze het goed.  Katten kunnen beter uit haar buurt blijven 😊

Wil jij deze zwarte schoonheid adopteren ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Be Kind To Every Kind