Large

amis

Naam :  Amis

Geslacht : Reu

Ras :  Mix

Leeftijd : 15 Februari 2012

30-35Kg

Amis is een goed en nobele hond met mensen.  Een echte mensenhond.  Hij is zeer aanhankelijk en charmant en hij houdt van kinderen.  Hij is ook zeer slim.  

Amis is goed met teefjes maar wordt niet samen met een reu gezet want die vindt hij niet leuk.

Hij houdt er van om te chillen in het water.  Daarom heeft hij in zijn ren een eigen privé jacuzzi 😊

Amis werd samen met zijn 3 broers gered naast een drukke weg toen ze pas 2 jaar waren dus ook Amis zit al een paar jaar teveel in het asiel. 

Amis had verschillende jaren Leishmania maar elke keer hij nu getest wordt is hij deze test negatief.  Hoedanook blijven ze hem om de 6 maanden onderwerpen aan een bloedtest om er zeker van te zijn dat hij negatief blijft. 

Pony

Naam :  Pony

Geslacht : Reu

Ras :  Mix

Leeftijd : 15 Februari 2012

Gewicht : 40 kg

Niet getest met katten.

 

Pony is de broer van Amis en Dogos.   Ook al ziet hij er weer helemaal anders uit.

Pony is een grote hond maar heeft een kalm karakter.  Hij is heel aanhankelijk naar mensen toe.  Pony werd samen met zijn broers langs een veel te drukke weg gevonden toen ze amper 2 maand oud waren.   Ondertussen zitten ze al 9 jaar in het asiel.   Veel te lang voor zo’n knappe hond.   

Net zoals zijn broers doet Pony het goed met teefjes maar zetten we hem niet bij een reu.   

Lola

Naam :  Lola

Ras :  Mix herder ? podenco

Geslacht :  Teefje

Leeftijd : +/- 1 jaar

Verblijft in : Spanje

Lola verscheen op een dag in een wijk.  Uitgehongerd en met grote kale plekken op haar lijf.   Maar op dat moment was er geen plaats meer vrij in het asieltje en ze vroegen de dame die haar had geseind om hulp.   Zij was zo goed om Lola onder te brengen tot ze weer een plaats vrij hadden.   Lola was er erg aan toe. 

 

Ze had een bloedneus , wat allemaal signalen zijn van verhoogde Leishmania.   Er werd onmiddellijk met alopurinol en glucantime gestart.  Ook had ze veel bloedarmoede door de vele ontberingen dat haar jonge lijfje had moeten ondergaan.   Speciale baden en medicatie zorgden er voor dat haar toestand dag na dag beter werd.  Ondertussen is haar schoonheid naar boven gekomen.  Lola is bovendien een heerlijke hond.  Ze is ontzettend aanhankelijk en speels.  Ze is gehoorzaam , houdt van spelen en is heel sociaal met ander honden.  Ze is atletisch maar niet overdreven groot of sterk.   Ook met Kids doet ze het goed.  Katten kunnen beter uit haar buurt blijven 😊

Wil jij deze zwarte schoonheid adopteren ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Be Kind To Every Kind


 

Dogos

Naam : Dogos

Ras : Mix

Geslacht : Reu

Leeftijd : 15 februari 2012

Gewicht : 42kg !

Niet getest met katten.

Dogos is de broer van Amis … Of brother from another father misschien … Hun haar ligt bij allebei alsof er een wervelstorm is voorbij gekomen maar wat een leuke snoet. Hij ziet er 2 uit maar is wel al een senior … Jammer genoeg werd Dogos samen met zijn broer nog niet opgemerkt in het asiel. En wij gaan daar nu verandering in brengen.

 

Hij werd gevonden op 2 jarige leeftijd langs een drukke baan en belandde gelukkig zonder vachtscheuren in het asiel. MAAR … Hij zit er nog wel altijd. Hoe kan dat nu ? Zo mooie blonde surfersboy. Dogos is de grootste hond dat ze hebben in het asiel. Een grote blonde teddybeer.

Dogos is een kalme en ontzettend aanhankelijke hond in het asiel. Hij kan bij teefjes. We plaatsen hem niet bij andere reuen. Hij heeft een tijdje Leishmania gehad maar de laatste testen waren steeds negatief dus blijkt dat deze ziekte ook in sluimerperiode kan gaan. Voor de zekerheid moet er om de 6 maanden hiervoor een bloedtest gedaan worden om te zien hoe die waarden zijn.

10 jaar waarvan 8 in het asiel en 2 op de straat … Het is tijd voor verandering voor Dogos. We gaan op zoektocht, op speurtocht tot we die ene goede familie vinden voor hem.

Het kan niet zijn dat we hem, net zoals Jasper op zijn oude dag in het asiel gaan laten. Deze keer zullen we slagen om hem en zijn broers een goede thuis te vinden.

Wil jij Dogos eindelijk die Thuis geven dat hij verdient ?

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Zullen we ook Dogos massaal delen zodanig dat hij meer adoptiekansen krijgt ?

Be kind To Every Kind

Theo

Naam : Theo   GERESERVEERD

Ras : Kruising Mastin - Galgo

Geslacht : Reu

Leeftijd : 28 november 2017

Verblijft in : Spanje

Theo is een spectaculaire hond met een zeer speciale blik. Hij is voor ons een typische underdog. Te goed voor deze wereld.

Dat maakt dat hij in zijn jonge leven nog niet veel geluk heeft gehad. Hij had de kans om 2 keer weg te lopen bij zijn thuis met desastreuze trauma’s tot gevolg.

 

De eerste keer liep hij weg en kwam hij terug met een verbrijzelde knie. Hij werd neergeschoten (oh ja ) en ook al werd de knie verschillende keren geopereerd , die was er te erg aan toe. Hij slaagde er in om een 2de keer weg te lopen en werd aangevallen door een pitbull die hem verschrikkelijk toetakelde. Theo heeft wellicht 9 levens want ook dit overleefde hij.

Maar hij had een gezin, een familie met kindjes waar hij gelukkig was. Tot een scheiding Theo in het asiel deed belanden. Toen hij aankwam in februari 2021 was hij ontzettend droevig en kwijnde weg. Ondertussen heeft hij zich aangepast aan het leven in het asiel maar hij verdient zo hard die goede Thuis want hij is een crème van een hond. Ze zijn met hem naar een orthopedisch chirurg geweest die hen afraadde om zijn poot te amputeren omwille van de grootte van de hond. Hij heeft ondertussen ook niet veel last van zijn poot , ook al gebruikt hij hem niet echt. Hij heeft hen aangeraden om hem toch te opereren en een plaat te steken om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren.

Toen we in december bij hen op bezoek waren, werden we allemaal op slag verliefd op deze zachte (letterlijk en figuurlijk ) reus… zijn vacht is zo zacht, zijn blik is om te smelten en zijn karakter is één groot peperkoeken hart. Hij is niet bang, hij komt je vrolijk tegemoet , hij komt tegen je leunen en hij vindt elke aandacht leuk. Hij kan goed overweg met alle honden, groot of klein, ook al werd ie ooit aangevallen. Hij heeft zo’n veerkrachtig karakter dat hij het allemaal ok vindt. Hij leefde in een gezin met kindjes en ook dat is dus check. Toen ze hem ons verhaal vertelde en het duidelijk werd dat ze zijn operatie niet konden betalen omdat ze niet voldoende geld hadden, hebben we geen moment getwijfeld. We hebben er voor gezorgd dat wat ze nog nodig hadden voor de operatie en de nazorg op hun rekening stond. Het kon niet zijn dat deze donzen reus niet de zorgen kon krijgen die hij nodig had.

Ondertussen werd hij geopereerd en herstelt hij niet alleen in zijn gastgezin maar verovert hij ook daar alle harten. (uiteraard ). Bij Theo hebben we geen enkele twijfel … deze créme de la creme verdient het om met zijn zacht gat in een zwembad met boter te vallen … Iniminie klein werkpuntje ... gewoon zorgen dat hij niet wegloopt want dan haalt hij zich problemen op het lijf (letterlijk en figuurlijk ).

We weten dat hij een grote hond is , maar hey … hij zal zeker geen 15 km per dag wandelen nodig hebben … dat kan hij niet met zijn poot … hij is te vrolijk, te goed, te lief, te … om zijn leven achter tralies door te brengen. Wij zouden geen moment twijfelen maar het stopt ergens …

Maar misschien wil jij Theo adopteren ? Dan word je alvast onze held !

Mail naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Massaal delen = lief

Be Kind To Every Kind , Today and tomorrow to the Theo Kind.

Radler

Naam : Radler

Ras : Mix (Galgo/Mastin)

Geslacht : Reu groot

Leeftijd : 19/10/2019

Schofthoogte : 70 cm

Kophoogte : 90cm

Lengte nek tot staart : 73 cm

Gewicht : 35kg

Verblijft in : België

Extra : kan niet met katten

Nieuwe update RADLER

Radler werd extreem mager en ondervoed van de straten gehaald.  Hij zat vol teken maar heeft daar gelukkig niets aan over gehouden.   De opvang in een gastgezin in Spanje heeft hem er helemaal bovenop doen komen.   

 

Hij is een zeer mensgerichte en aanhankelijke lieve hond.   Ook  naar kinderen toe is hij ontzettend lief.   Hij  houdt van de aandacht , de knuffels en de aandacht terug te geven.

Radler zit in een pack met 5 galgo’s maar omdat hij zo’n jong geweld is én hij veel zwaarder is dan de tengere en timide galgootjes, doet hij ze soms pijn in het spel.   Hij heeft wellicht nog een cursus gehoorzaamheid en training nodig want dat heeft hij nog niet gekend.  Hij is verzot op eten en dus kan je hem daarmee heel gemakkelijk trainen.     De To Do’s and Don’t moeten nog ingeprent worden bij hem. 

 

Structuur met andere woorden.  Wat kan en mag.  Wat kan niet en wat mag niet.  Puppy cursus from scratch.  Zoals elke hond gewoon.   ’s Nachts slaapt hij in de garage en doet dat zonder problemen.  Hij slaapt heel de nacht door en doet niets kapot.  Mocht hij willen, hij zou zich nochtans goed kunnen uitleven met alle spullen dat er staan .  Maar dat doet hij niet.    Hij is zindelijk en gaat graag wandelen.  

 

Aan de leiband is ook nog wat werk en hij durft uit te vallen naar andere honden omdat de huidige eigenaars dit niet gewoon zijn en ze niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Ze hebben met hun galgo’s nooit echt training moeten geven.   Met een 2-jarige jonge hond zoals Radler moet dat natuurlijk wel.     Omdat Radler zo mensgericht is , kan hij gerust als enige hond geplaatst worden. Hij zit in een roedel van vijf waar ook reutjes aanwezig zijn.  Een stabiele teef zou voor Radler een goede match zijn.   

 

Radler is een zeer mensgerichte en brave hond.  Hij heeft ook niet dé grote energie en rondom de mensen is hij na de eerste ontmoeting een eerder rustige jongen.   Voor wie een beschermer van het huis of tuin  wil, Radler begin waaks te worden.  Daar heeft hij ook de leeftijd voor.   Mensen die binnenkomen begroet hij lief en enthousiast en durft zijn poten op je schouders te zetten.  Maar er zit geen kwaad in dit gedrag.  De galgo’s daarentegen, doen je toch even je handen in je zakken steken… om maar te zeggen 😊.   

 

De mensen willen op zoek naar een nieuw gezin voor Radler omdat ze zichzelf hebben mispakt aan deze grote knul en van opvoeding van honden zoals Radler niet veel kaas hebben gegeten en dit hem niet kunnen bieden.   Het is niet geheel hun fout want het asiel waar Radler vandaan kwam , gaf een totaal verkeerd beeld van deze jongeman.   Dus alle negatieve reacties zullen weerhouden worden.  We focussen ons op Radler omdat hij hier de focus verdient.  

Wil jij Radler adopteren ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Be Kind to Every Kind

Fantasma

Naam :  Fantasma

Ras :  Mastin

Geslacht : Reu

Leeftijd :   +/- 2018

Grootte : Groot

Gewicht :  +40kg 

Verblijft in :  Spanje

 

Ok ! deze keer was het de beurt aan Lien om hals over kop verliefd te worden op een witte hond.  Fantasma sprong in haar oog , gelukkig enkel figuurlijk , en het was crash, boom, bang met deze gentle giant.   Dit spook of fantoom blijft dus niet ongemerkt rondlopen. 


We hadden meteen oog voor hem toen we de patio van onze nieuwkomers binnen gingen.   Gemoedelijk, loom en log kwam hij ons begroeten met een lach van hier tot terug in België.   Met zijn opmerkelijke mooie witte vacht kwam hij beleefd dag zeggen.    Zijn geschiedenis zou hem tot een bittere hond moeten maken maar in tegenstelling tot de mens gebeurt dat vaak niet.