Large

amis

Naam :  Amis

Geslacht : Reu

Ras :  Mix

Leeftijd : 15 Februari 2012

30-35Kg

Amis is een goed en nobele hond met mensen.  Een echte mensenhond.  Hij is zeer aanhankelijk en charmant en hij houdt van kinderen.  Hij is ook zeer slim.  

Amis is goed met teefjes maar wordt niet samen met een reu gezet want die vindt hij niet leuk.

Hij houdt er van om te chillen in het water.  Daarom heeft hij in zijn ren een eigen privé jacuzzi 😊

Amis werd samen met zijn 3 broers gered naast een drukke weg toen ze pas 2 jaar waren dus ook Amis zit al een paar jaar teveel in het asiel. 

Amis had verschillende jaren Leishmania maar elke keer hij nu getest wordt is hij deze test negatief.  Hoedanook blijven ze hem om de 6 maanden onderwerpen aan een bloedtest om er zeker van te zijn dat hij negatief blijft. 

Pony

Naam :  Pony

Geslacht : Reu

Ras :  Mix

Leeftijd : 15 Februari 2012

Gewicht : 40 kg

Niet getest met katten.

 

Pony is de broer van Amis en Dogos.   Ook al ziet hij er weer helemaal anders uit.

Pony is een grote hond maar heeft een kalm karakter.  Hij is heel aanhankelijk naar mensen toe.  Pony werd samen met zijn broers langs een veel te drukke weg gevonden toen ze amper 2 maand oud waren.   Ondertussen zitten ze al 9 jaar in het asiel.   Veel te lang voor zo’n knappe hond.   

Net zoals zijn broers doet Pony het goed met teefjes maar zetten we hem niet bij een reu.   

Dogos

Naam : Dogos

Ras : Mix

Geslacht : Reu

Leeftijd : 15 februari 2012

Gewicht : 42kg !

Niet getest met katten.

Dogos is de broer van Amis … Of brother from another father misschien … Hun haar ligt bij allebei alsof er een wervelstorm is voorbij gekomen maar wat een leuke snoet. Hij ziet er 2 uit maar is wel al een senior … Jammer genoeg werd Dogos samen met zijn broer nog niet opgemerkt in het asiel. En wij gaan daar nu verandering in brengen.

 

Hij werd gevonden op 2 jarige leeftijd langs een drukke baan en belandde gelukkig zonder vachtscheuren in het asiel. MAAR … Hij zit er nog wel altijd. Hoe kan dat nu ? Zo mooie blonde surfersboy. Dogos is de grootste hond dat ze hebben in het asiel. Een grote blonde teddybeer.

Dogos is een kalme en ontzettend aanhankelijke hond in het asiel. Hij kan bij teefjes. We plaatsen hem niet bij andere reuen. Hij heeft een tijdje Leishmania gehad maar de laatste testen waren steeds negatief dus blijkt dat deze ziekte ook in sluimerperiode kan gaan. Voor de zekerheid moet er om de 6 maanden hiervoor een bloedtest gedaan worden om te zien hoe die waarden zijn.

10 jaar waarvan 8 in het asiel en 2 op de straat … Het is tijd voor verandering voor Dogos. We gaan op zoektocht, op speurtocht tot we die ene goede familie vinden voor hem.

Het kan niet zijn dat we hem, net zoals Jasper op zijn oude dag in het asiel gaan laten. Deze keer zullen we slagen om hem en zijn broers een goede thuis te vinden.

Wil jij Dogos eindelijk die Thuis geven dat hij verdient ?

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Zullen we ook Dogos massaal delen zodanig dat hij meer adoptiekansen krijgt ?

Be kind To Every Kind

Brahms

Naam :  Brahms

Ras :  Podenco Campanero

Geslacht :  Reu

Leeftijd :  2 jaar

Maten :

Lengte :  62 cm

Schofthoogte :  70 cm

Omvang nek :  41 cm

Borstomtrek :  72 cm 

Totale hoogte (grond -hoofd ) :  83 cm

Verblijft in :  Spanje

Brahms … Wat. Een. Indrukwekkende. Hond !   (smiley met openvallende mond !)

Toen we hem op onze roadtrip naar de asielen ontmoette waren we danig onder de indruk van zijn gestalte.  Zijn olijfgroene ogen laten je in zwijm vallen.   Maar … Hij zal vluchten bij mensen dat hij niet kent.  Je mag hem geen kans geven om te vluchten want dan doet ie het.   Eens aan de leiband volgt hij vlot en aanvaardt hij beloningen en blijft bij je in de buurt. 

Hij is een hond die moet leren dat in de nabijheid zijn positief is.     Als je het verleden van Brahms kent , dan weet je wat je kan verwachten.   Aanvankelijk is hij onzeker maar eens hij je in vertrouwen neemt is hij zeer aanhankelijk en knuffelachtig.   Hier leert hij zijn verleden achter te laten en open te bloeien.   Zijn verleden bestond uit een houten krat als onderdak en een korte ketting om net even de benen te kunnen strekken (zie foto’s)  Hij was zwaar ondervoed toen ze hem vonden.   Hij is heel actief en speels.  Zijn favoriete hobby is om eender wat te stelen , ermee weg te lopen en het ondertussen hoog in de lucht te werpen en terug te vangen.  Brahms zit met heel wat vrienden samen en doet het goed. 

Brahms zou je meteen adopteren door zijn indrukwekkende verschijning maar we plaatsen hem enkel bij mensen die ervaring hebben met onzekere honden.   Bij Brahms zoeken we naar iemand die hem leert te vertrouwen want uiteraard is hij gewoon aan de vrijwilligers maar in een nieuw leven zal hij opnieuw moeten beginnen.  Dankzij het huidige werk van de medewerkers zal hij leren dat hij mensen kan vertrouwen en is het een kwestie van geduld en een goede band op te bouwen.  

Wil jij dat Brahms jou leert vertrouwen ?  

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Zullen we Brahms massaal delen ? 

Be Kind To Every Kind  

Kai

Naam :  Kai

Ras :  Mix

Leeftijd :  Maart 2020

Geslacht :  Reu

Verblijft in : Spanje

Extra :  grootte zoals een reu galgo maar geblokter.

Herinneren jullie je Kai nog ?  

De actie waarin Ilana , een 13-jarige moedige meid een actie voor ons op poten zette en kaarsen verkocht.  Met de opbrengst konden wij een hond redden uit het dodingstation en zij mocht hem meteen een naam geven.   Kai is zijn naam.   Kai kwam in het dodingstation terecht nadat ze hem hadden opgepakt op straat. 


Wat hij heeft meegemaakt is niet duidelijk maar heel positief zal zijn verleden niet geweest zijn.    Al zit er in Kai volgens ons geen greintje agressiviteit.   Hij is tot nu toe altijd heel volgzaam geweest.  

Ondertussen zit hij al een hele tijd in het asiel en kwam hij heel nieuwsgierig naar ons om te snuffelen.  Wat een vooruitgang !   Het lukte ons jammer genoeg niet om hem zelf te pakken maar eens je hem aan de leiband hebt , gaat hij gewillig mee.   Kai is nog heel onzeker maar hier op de grote percelen , heeft hij altijd de kans om te vluchten.  Vluchten en contact vermijden is de gemakkelijkste oplossing voor een hond als Kai maar het laat je niet toe om een band met hem op te bouwen.   

 

Als hij die kans niet zou hebben, in combinatie met positieve aandacht en een eigenaar die een band met hem opbouwt , wordt dit gegarandeerd een zeer fijne hond.   Hij gaat gewillig mee wandelen, is op zijn hoede en schrikt nog snel van zaken om hem heen.   Hij laat alles zo wat over zich komen.   Het is niet dat hij echt contact zoekt.   Het muurtje rond hem heen zal moeten afgebroken worden.  Tenzij op zijn eigen domein, kwam hij tot bij ons.    In onze ogen heeft hij al enorm veel vooruitgang geboekt.   Zonde want deze hond is prachtig om naar te kijken.   Hij is moeilijk te definiëren, hij is mysterieus en hij heeft dringend veel liefde nodig.    Wat zouden we hem graag open zien bloeien.  

Wil jij in alle rust met Kai die band opbouwen ?  Hem gaandeweg leren dat de omgeving buiten best ok is ?  

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder

Delen is superlief !

Be Kind To Every Kind

Coco

Naam :  Coco    GERESERVEERD !!!

Ras :  Mix Mastin

Geslacht : Reu

Leeftijd : +/- 5 jaar

Gewicht : 47 kg

Verblijft in :  Spanje

 

Coco werd verlaten terug gevonden in een dorp.   Een vrijwilliger merkte hem op en deed er alles aan om deze hond te redden.  Ze kon hem met een vangkooi vangen en bracht hem naar het asiel.    Hij was vel over been en was er zeer erg aan toe.  De verwaarlozing en dierenmishandeling had zijn hele lijf en gezondheid zwaar getekend.  Over heel de omvang van zijn nek was een brede en diepe snijwonde wellicht van een ketting die doorheen de jaren was ingegroeid in zijn vel en die werd losgedaan.    Het is maar een wild guess maar we zien wel vaker van deze taferelen om te weten dat hij al veel heeft geleden.   Desondanks zijn verleden is Coco een zeer chille hond. 

“Alles wat we kunnen zeggen over Coco is in superlatieven” ; zeggen de dames van de shelter.   Coco is geweldig.   Hij is zeer aanhankelijk, sociaal , aangenaam met elk soort hond.  Met mensen is hij geweldig en het is een schat met kinderen.   Hij leeft los in de organisatie en zit niet echt in een hok.  Wat al een heel voordeel is.   Het énige wat hij heeft dat we jammer genoeg niet in superlatieven kunnen schrijven is : Leishmania positief.   Maar wel volledig onder controle.   Ze geven hem speciale voeding voor de nieren.   Maar hij heeft geen erge nierproblemen, het is eerder preventief.   Zijn laatste bloedonderzoek was in oktober en daar blijkt dat alles stabiel is.  

Wil jij Coco adopteren ?  

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.  

Deel Coco mee en vergroot zijn kansen.   

Be Kind To Every Kind 

Matilda

Ras: Mastin

Geboren op: +/- Juli 2014

Geslacht: Teef