Large

amis

Naam :  Amis

Geslacht : Reu

Ras :  Mix

Leeftijd : 15 Februari 2012

30-35Kg

Amis is een goed en nobele hond met mensen.  Een echte mensenhond.  Hij is zeer aanhankelijk en charmant en hij houdt van kinderen.  Hij is ook zeer slim.  

Amis is goed met teefjes maar wordt niet samen met een reu gezet want die vindt hij niet leuk.

Hij houdt er van om te chillen in het water.  Daarom heeft hij in zijn ren een eigen privé jacuzzi 😊

Amis werd samen met zijn 3 broers gered naast een drukke weg toen ze pas 2 jaar waren dus ook Amis zit al een paar jaar teveel in het asiel. 

Amis had verschillende jaren Leishmania maar elke keer hij nu getest wordt is hij deze test negatief.  Hoedanook blijven ze hem om de 6 maanden onderwerpen aan een bloedtest om er zeker van te zijn dat hij negatief blijft. 

Beethoven

Naam : Beethoven

Ras : Mix Labrador - Mastin

Leeftijd :  18 februari 2019

Gewicht : 30 kg

 

Beethoven is een hele brok labrador mix Mastin.  Heel enthousiast ook , zoals bekend staat voor deze rassen.  Toen hij aankwam in het asiel deed hij het heel goed bij zowel teefjes als reuen maar een andere reu besloot hem zwaar in zijn edele delen te bijten terwijl hij pipi aan het doen was en sindsdien lukt het niet meer met andere reuen.  

 

Hij wordt dus alleen bij een teef geplaatst. 

Beethoven is een liever grote beer , hij is heel goed met mensen maar zoals je ziet kan hij ontstuimig en heel enthousiast zijn.  Hij vindt het geweldig om met water te spelen en te baden. 

 

Hij is zeer gemakkelijk op te leren , hij is gehoorzaam en hij is heel goed met mensen.   Ondertussen kan hij al zitten en een pootje geven.  Weliswaar op zijn spaans maar aangezien hij snel iets aanleert zal hij dit ook heel in een nieuw gezin leren.  Beethoven is niet getest met katten.  En we gaan hem gezien zijn Mix ook niet bij katten zetten. 

Ragnar

Naam : Ragnar

Ras : Mix Galgo-Mastin

Leeftijd : 15 november 2020

Gewicht : 23 kg

Grootte :

Hoogte : 62cm (grond tot rug)

Borstomtrek 69 cm

Nek : 37 cm

Over Ragnar is niet veel geweten. Ze hebben hem gevonden op de straat en de vrijwilligers van het asiel konden voorkomen dat hij naar het dodingscentrum werd gebracht. Hij werd wellicht achtergelaten. Hij kwam in een goede gezondheid binnen en ze gingen er meteen mee naar de dierenarts. Uiteraard had Ragnar geen chip dus het asiel heeft hem opgenomen. Hij is nog heel jong en zal nog groeien wellicht. Rangar wordt omschreven als “a very noble and good dog”. Hij is geen pup met tonnen energie weten ze ons te vertellen. Hij is eerder een rustige pup. Hij speelt graag met hondenvrienden en of dat nu teefjes of reutjes zijn, dat maakt voor hem niet uit. En hij kan ook met katten ! We hebben het asiel gevraagd om hem op regelmatige basis te blijven introduceren bij de katten zodanig dat dat voor hem ook een gewoonte wordt. Uiteraard heeft deze uit de kluiten gewassen pup de nodige opvoeding nodig. Structuur en een consequente opvoeding zijn van groot belang.

Interesse in Ragnar ? mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Help jij ons mee aan een forever home voor Ragnar ? Delen is lief ! Adopteren nog liever.

Be Kind To Every Kind

Mowgli

Naam : Mowgli

Ras : kruising labrador

Leeftijd : +/- maart 2020

Grootte : Groot en stevig

 

Het lijkt er op dat Mowgli ontsnapt is van zijn thuis.  Ze hebben hem gelukkig uit het dodingscentrum kunnen halen en nu is hij veilig in het asiel.  

Mogwli houdt zich nog wat afzijdig van onze aanhalingen.   Hij wacht in de verte wantrouwend af tot wij hem benaderen.   Hij houdt niet overdreven veel van geaaid te worden.   Maar hij weet wel hoe hij zich moet ontspannen en genieten.   We weten niet hoe zijn relatie met mensen vroeger was maar iets zegt ons dat er toch nooit veel warmte in zijn bestaan stond tot nu.   De waarheid is dat hij een lieve kerel is. 

 

Hij is echt een aardige jongen. Krachtig en atletisch, zo eentje die het spelen nooit moe wordt.  Hij kan heerlijk met je omgaan.  We vermoeden dat je met hem op deze manier vrienden kan worden en de banden kan aanhalen.  Maar hij is ook graag een zelfstandige hond.   Het soort dat plezier heeft aan het ruiken aan een bloem of achter beestjes aanloopt in de velden.   Mowgli heeft echt iemand nodig die actief is.  Die buiten wil genieten van de frisse lucht en met hem op op pad wil gaan.  

 

Hij leeft in een roedel samen maar hij is zeer intens met hen.  Dus de opwinding gaat snel omhoog.   Hij heeft iemand met geduld nodig en met leiderschap , die hem kan leiden en begeleiden en begrenzen.   Ook wandelen aan de leiband is nog een To Do puntje op de lijst want hij durft zich op dit moment nog te misdragen.   Maar deze grote goedzak heeft wellicht nooit veel consequentie in zijn leven gehad en is het nu juist dat wat honden nodig hebben.  

 

Hij blijft wachten op die ene persoon die hem kan bieden wat wij hier neerschreven.  Onthou : actief, conséquente, respectvol leiderschap en geduld.  En dan wordt Mowgli je beste vriend.    We weten dat zwarte honden moeilijker te adopteren zijn.  Zullen wij het tegendeel bewijzen en hem massaal delen ? 

Ben jij dat ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en wij helpen je graag verder.   

Drako

Naam : Draco

Ras :  Mix Duitse Scheper

Geslacht : Reu

Leeftijd : 22 september 2019

Gewicht : 31 kg

Niet getest op katten

 

Drako is de broer van Chloë die je ook kan terugvinden op onze pagina.  Drako en Chloë werden gedumpt bij de brandweer op een nacht .  Als niemand ze zou komen ophalen , gingen ze richting het dodingscentrum en uiteraard weet je dat dit one way ticket is als je daar binnenkomt.   Gelukkig konden vrijwilligers ze ophalen en om middernacht werden ze gered en naar het asiel gebracht.   Ze waren zeer mager, uitgehongerd en uitgedorst.  Ze waren vel over been dus hun leven voordien had niet veel waarde gehad.    Noghtans is Drako een spectaculaire en knappe hond.  Bovendien heeft hij een heel fijn karkater.   Het asiel omschrijft hem als heel nobel, gehoorzaam aanhankelijk en een kalme hond.  Dat zijn we niet gewoon van een herder maar het zal dus niet aan hem gelegen hebben.   

Drako kan goed overweg met alle andere honden, groot of klein, teefjes of reutjes. 

 

We gaan voor Drako op zoek naar een goede thuis waar hij nooit meer honger moet lijden.  

Chloe

Naam : Chloë

Ras : Duitse Herder Mix

Geslacht : Teef

Leeftijd : 22 september 2019

Gewicht : 28 kg

Niet getest met katten

Chloë is het zusje van Drako.  Chloë en haar broer werden gedumpt bij de brandweer op een nacht .  Als niemand ze zou komen ophalen , gingen ze richting het dodingscentrum en uiteraard weet je dat dit one way ticket is als je daar binnenkomt.   Gelukkig konden vrijwilligers ze ophalen en om middernacht werden ze gered en naar het asiel gebracht.   Ze waren zeer mager, uitgehongerd en uitgedorst.  Ze waren vel over been dus hun leven voordien had niet veel waarde gehad.    Ze is een zeer lieve ,  aanhankelijke én vrolijke hond.   Haar leven voordien heeft haar dus niet getekend.   Net zoals haar broer kan ze samen met alle honden, groot en klein en teefjes of reutjes maakt niet uit.  

 

We gaan voor Chloë op zoek naar een goede thuis waar zij nooit meer honger moet lijden.  

 

Voor meer informatie over Chloë mail naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

 

Be Kind To Every Kind

Pony

Naam :  Pony

Geslacht : Reu

Ras :  Mix

Leeftijd : 15 Februari 2012

Gewicht : 40 kg

Niet getest met katten.

 

Pony is de broer van Amis en Dogos.   Ook al ziet hij er weer helemaal anders uit.

Pony is een grote hond maar heeft een kalm karakter.  Hij is heel aanhankelijk naar mensen toe.  Pony werd samen met zijn broers langs een veel te drukke weg gevonden toen ze amper 2 maand oud waren.   Ondertussen zitten ze al 9 jaar in het asiel.   Veel te lang voor zo’n knappe hond.   

Net zoals zijn broers doet Pony het goed met teefjes maar zetten we hem niet bij een reu.   

VIDEOS:

PONY walking on a leash and playing with people:

https://www.youtube.com/watch?v=y0rN96WOYvM

Loki

Naam : Loki

Ras : Kruising Labrador

Geslacht : Reu

Leeftijd : 20/03/20

Gewicht : 37 kg

Katten :  Ok

Kinderen : Ok

Locatie : verblijft in Spanje

Chip : 941 0000 264 28081

Paspoort nummer : ES013289999

 

Het verhaal van Loki is weer eentje van dertien in een dozijn.  Achtergelaten worden.   In de steek gelaten worden door de mensen.  Hij zwierf rond langs een drukke baan van Sevilla naar Cadiz.  Gelukkig waren er arbeiders van wegenwerken die Loki zagen en hem elke dag eten gaven.  Loki bleef dag en nacht bij hen in de buurt.   Maar aan de wegenwerken kwam een eind.   Gelukkig hadden zij mededogen en konden ze hem niet zomaar aan zijn lot laten.  Ze namen contact op met de mensen van @voluntarios en zijn hem gaan afzetten aan het asiel.   De mensheid kreeg voor even weer een voetje voor.    Loki is een grote hond maar een goedzak van jewelste.  Hij doet het zoals ze in het spaans zeggen “fenomenal”  met katten en ander honden en is lief voor kinderen.   Hij is als een pup in een groot lijf. 

Wil jij deze goofy met zijn grote hart een voor altijd thuis geven ?    ook al is hij lief met kindjes, we plaatsen hem liever niet in een gezin met hele kleine kindjes omdat hij groot en lomp is. 

Meer info over Loki :  info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.