top of page

Large

Kai

Naam :  Kai

Ras :  Mix

Leeftijd :  Maart 2020

Geslacht :  Reu

Verblijft in : Spanje

Extra :  grootte zoals een reu galgo maar geblokter.

Herinneren jullie je Kai nog ?  

De actie waarin Ilana , een 13-jarige moedige meid een actie voor ons op poten zette en kaarsen verkocht.  Met de opbrengst konden wij een hond redden uit het dodingstation en zij mocht hem meteen een naam geven.   Kai is zijn naam.   Kai kwam in het dodingstation terecht nadat ze hem hadden opgepakt op straat. 


Wat hij heeft meegemaakt is niet duidelijk maar heel positief zal zijn verleden niet geweest zijn.    Al zit er in Kai volgens ons geen greintje agressiviteit.   Hij is tot nu toe altijd heel volgzaam geweest.  

Ondertussen zit hij al een hele tijd in het asiel en kwam hij heel nieuwsgierig naar ons om te snuffelen.  Wat een vooruitgang !   Het lukte ons jammer genoeg niet om hem zelf te pakken maar eens je hem aan de leiband hebt , gaat hij gewillig mee.   Kai is nog heel onzeker maar hier op de grote percelen , heeft hij altijd de kans om te vluchten.  Vluchten en contact vermijden is de gemakkelijkste oplossing voor een hond als Kai maar het laat je niet toe om een band met hem op te bouwen.   

 

Als hij die kans niet zou hebben, in combinatie met positieve aandacht en een eigenaar die een band met hem opbouwt , wordt dit gegarandeerd een zeer fijne hond.   Hij gaat gewillig mee wandelen, is op zijn hoede en schrikt nog snel van zaken om hem heen.   Hij laat alles zo wat over zich komen.   Het is niet dat hij echt contact zoekt.   Het muurtje rond hem heen zal moeten afgebroken worden.  Tenzij op zijn eigen domein, kwam hij tot bij ons.    In onze ogen heeft hij al enorm veel vooruitgang geboekt.   Zonde want deze hond is prachtig om naar te kijken.   Hij is moeilijk te definiëren, hij is mysterieus en hij heeft dringend veel liefde nodig.    Wat zouden we hem graag open zien bloeien.  

Wil jij in alle rust met Kai die band opbouwen ?  Hem gaandeweg leren dat de omgeving buiten best ok is ?  

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder

Delen is superlief !

Be Kind To Every Kind

Coco

Naam :  Coco    

Ras :  Mix Mastin

Geslacht : Reu

Leeftijd : +/- 5 jaar

Gewicht : 47 kg

Verblijft in :  Spanje

 

Coco werd verlaten terug gevonden in een dorp.   Een vrijwilliger merkte hem op en deed er alles aan om deze hond te redden.  Ze kon hem met een vangkooi vangen en bracht hem naar het asiel.    Hij was vel over been en was er zeer erg aan toe.  De verwaarlozing en dierenmishandeling had zijn hele lijf en gezondheid zwaar getekend.  Over heel de omvang van zijn nek was een brede en diepe snijwonde wellicht van een ketting die doorheen de jaren was ingegroeid in zijn vel en die werd losgedaan.    Het is maar een wild guess maar we zien wel vaker van deze taferelen om te weten dat hij al veel heeft geleden.   Desondanks zijn verleden is Coco een zeer chille hond. 

“Alles wat we kunnen zeggen over Coco is in superlatieven” ; zeggen de dames van de shelter.   Coco is geweldig.   Hij is zeer aanhankelijk, sociaal , aangenaam met elk soort hond.  Met mensen is hij geweldig en het is een schat met kinderen.   Hij leeft los in de organisatie en zit niet echt in een hok.  Wat al een heel voordeel is.   Het énige wat hij heeft dat we jammer genoeg niet in superlatieven kunnen schrijven is : Leishmania positief.   Maar wel volledig onder controle.   Ze geven hem speciale voeding voor de nieren.   Maar hij heeft geen erge nierproblemen, het is eerder preventief.   Zijn laatste bloedonderzoek was in oktober en daar blijkt dat alles stabiel is.  

Wil jij Coco adopteren ?  

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.  

Deel Coco mee en vergroot zijn kansen.   

Be Kind To Every Kind 

Marea

Naam :  Marea

Ras :  Mix Mastin

Geslacht :  Teef

Leeftijd :  1 februari 2021

Gewicht : 36-38 kg

Verblijft in :  Opvanggezin in Spanje

 

Marea of ook wel de mastin met de eeuwige glimlach.   Ze werd weggehaald met een andere mastin uit en sloppenwijk (een illegale zigeunernederzetting) in een stad in Huelva.  We weten uit ervaring dat dit niet de meest diervriendelijke omgevingen zijn.   Ze kwam met zeer lelijke verwondingen aan haar rug en oor en ze moest met spoed geopereerd worden aan een ernstige baarmoederontsteking. 


Ze werd meteen gesteriliseerd.      Ondertussen is ze mooi aan het genezen.    Marea is een hele rustige, brave , nobele en aanhankelijke mastin.   Ze is erg onderdanig, sterker nog, als je haar benadert om haar te strelen, gaat ze meteen  op haar rug op de grond liggen.