top of page

Large

Coco

Naam :  Coco    

Ras :  Mix Mastin

Geslacht : Reu

Leeftijd : +/- 5 jaar

Gewicht : 47 kg

Verblijft in :  Spanje

 

Coco werd verlaten terug gevonden in een dorp.   Een vrijwilliger merkte hem op en deed er alles aan om deze hond te redden.  Ze kon hem met een vangkooi vangen en bracht hem naar het asiel.    Hij was vel over been en was er zeer erg aan toe.  De verwaarlozing en dierenmishandeling had zijn hele lijf en gezondheid zwaar getekend.  Over heel de omvang van zijn nek was een brede en diepe snijwonde wellicht van een ketting die doorheen de jaren was ingegroeid in zijn vel en die werd losgedaan.    Het is maar een wild guess maar we zien wel vaker van deze taferelen om te weten dat hij al veel heeft geleden.   Desondanks zijn verleden is Coco een zeer chille hond. 

“Alles wat we kunnen zeggen over Coco is in superlatieven” ; zeggen de dames van de shelter.   Coco is geweldig.   Hij is zeer aanhankelijk, sociaal , aangenaam met elk soort hond.  Met mensen is hij geweldig en het is een schat met kinderen.   Hij leeft los in de organisatie en zit niet echt in een hok.  Wat al een heel voordeel is.   Het énige wat hij heeft dat we jammer genoeg niet in superlatieven kunnen schrijven is : Leishmania positief.   Maar wel volledig onder controle.   Ze geven hem speciale voeding voor de nieren.   Maar hij heeft geen erge nierproblemen, het is eerder preventief.   Zijn laatste bloedonderzoek was in oktober en daar blijkt dat alles stabiel is.  

Wil jij Coco adopteren ?  

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.  

Deel Coco mee en vergroot zijn kansen.   

Be Kind To Every Kind 

Pamela

Naam : Pamela

Ras :  Mix Mastin

Geslacht :  Teef

Leeftijd :  23 maart 2015

Gewicht :  65 kg

Maten :  a.81cm, b.62cm, c.104cm, d.80cm

 

Pamela , of de lieveling van de vrijwilligers.  

Pamela werd samen met 3 andere kleinere honden gevonden op een weg. Been there , heard that … never get used to it again … Pamela haar ogen waren in een verschrikkelijke staat en ze moet ontzettend veel last hebben gehad.  (zie laatste foto’s )


Haar oogleden waren heel hangend, een ooglid was beschadigd, ze had een naar binnen gekruld ooglid … Kortom ; Pamela had dringend een operatie nodig aan beide ogen.     Er werd ook een tumor in haar tepels verwijderd.   Die zijn heel los en het is heel duidelijk dat ze meerdere nesten heeft gehad maar het is alleen maar loshangend huid. 

Voor de rest is ze gezond.    Ze is compatibel met reuen en teven , hoewel ze jaloers wordt als iemand haar streelt en een andere hond nadert.   Maar als je haar op dat moment corrigeert, reageert ze goed en weet ze dat ze flink moet zijn.   Maar misschien beter dat ze enig kind is , tenzij je ervaring genoeg hebt om dat standje te geven en hondentaal perfect te lezen om scheidsrechter te spelen als het moet.  

 

Ze zit in het gedeelte van het asiel waar altijd wel één of andere vrijwilliger is dus ze wordt gepamperd , verwend, krijgt massa’s aandacht en ze vindt het geweldig.    Ze is heel nobel met mensen, goed met kinderen en ze speelt nog als een puppy of als een nijlpaard.   Ze moeten altijd heel hard lachen met haar.   Toen ik vroeg hoe nijlpaarden spelen, leek het gewoon een grappige gelijkenis.  Dus !  Deze olijke senior hippo is ter adoptie !  

Uiteraard beseffen we dat dit een moeilijke wordt maar hey – ze verdient alle kansen op een goede thuis waar ze die hippodans vrolijk kan verder zetten.  

  

Wil jij Pamela adopteren ?    Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we sturen je de adoptieprocedure door.  

 

Wil je graag virtuele meter of peter worden ?  : Dit kan vanaf 10€ via domiciliëring of 60€  (6 Maand) of 120€ ( 12 maanden ) mail dan naar info@dogsbehindbars.be 

 

Wil je graag een éénmalige gift doen ?   dat kan op BE49 9731 7268 3171 met vermelding GIFT Pamela.     

 

Wil je sponsoren ?  Dan kunnen we daarvoor een factuur opmaken.  Mail naar info@dogsbehindbars.be  Sponsoring op BE49 9731 7268 3171 met vermelding Sponsoring. 

 

Be Kind To Every Kind

Marga

Naam :  Marga 

Ras :  Mastin

Geslacht : Teef

Leeftijd :  +/- 2021

Verblijft in :   Spanje

 

Marga werd opgegeven als achtergelaten hond in een dorp.   Toen ze haar gingen halen was ze helemaal alleen en helemaal uitgehongerd.    Marga is een grote en lieve loebas.   Aanhankelijk en sociaal en met die mooie lach op haar snoet.   In het begin kan ze wat verlegen doen maar eens ze ziet dat dat niet hoeft is ze heel erg knuffelig en is het ideaal om een band te scheppen met haar.   Ze is een kostbare lieve hond.   Ze doet het goed met andere honden en gaat nu op zoek naar een nieuwe voor altijd thuis. 

 

Wil jij Marga die thuis geven en adopteren ?

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we sturen je de adoptieprocedure door.   

Wil je graag virtuele meter of peter worden ?  Dit kan vanaf 10€ via domiciliëring of 60€  (6 Maand) of 120€ ( 12 maanden ) mail dan naar info@dogsbehindbars.be 

Wil je graag een éénmalige gift doen ?   dat kan op BE49 9731 7268 3171 met vermelding GIFT.

Wil je graag sponsoren ?  Een factuurtje kan !  mail dan naar info@dogsbehindbars.be

Be Kind To Every Kind

Dakota

Naam :   Dakota   GERESERVEERD

Ras :  Mastin Español

Geslacht :  Teef

Leeftijd :  6/8/17

Gewicht :  +40 kg

Verblijft in :  Spanje

 

Dakota is één van de honden die Angelica tegenkwam op de autosnelweg en het verkeer afsneed.   Wat hier eens af en toe gebeurt , is ginder dagelijkse kost.   Gelukkig kon ze de honden zonder ongelukken en met wat hulp van de weg halen.    Daar sta je dan , op de snelweg met enkele van deze grote beren.   Je weet niet hoe ze gaan reageren maar je weet wel dat je ze moet redden.  

 

Dakota palavert ondertussen door het groen in het asiel.   Ze leeft samen met een reu en een andere teef en dat gaat prima.   Ze is aanhankelijk en komt Angelica altijd opzoeken als ze doorheen de honden loopt.   Ze loopt dan altijd met haar hoofd tegen de knie van haar aan.  Om dat menselijke contact te voelen.