Podenco

Zelda

Ras : Podenco Andaluz   GERESERVEERD

Geslacht : Teefje

Leeftijd :  November 2020

Gewicht : 10/12 kg

Verblijft in : Spanje

 

Zelda.  Haar naam straalt even veel zekerheid uit als haar persoonlijkheid.   Zelda heeft totaal geen angst.  Ze gedraagt zich bij personen alsof ze hen al heel haar leven kent.   Ze is ontzettend ontwapenend , grappig en ze houdt van rennen en spelen en van springen dus ze is een actieve meid.   Maar in huis gedraagt ze zich super goed.  Ze werd gevonden in de buurt van het asiel dat in een jachtgebied ligt.

 

Wil jij Zelda een voor altijd mand geven ?  

 

mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Be Kind To Every Kind

Jara

Naam :  Jara

Ras : Podenco

Geslacht : Teefje

Leeftijd :  1 à 1,5 jaar

Kan met : katten

 

Jara zwierf 2 weken rond in de omgeving van het asiel.   Ze vluchtte iedere keer opnieuw en had heel veel schrik.    De routine om eten te geven begon en iedere keer toen de vrijwilligers naar het asiel gingen , zagen ze haar in de olijfboomgaarden waar ze sliep.   Dag na dag won ze meer aan vertrouwen tot ze haar konden pakken en nu is ze een lid van de roedel in het asiel.    Ze zit samen met vele andere podenco’s samen.   Ze speelt samen tikkertje met hen én met de herders die er ook zitten.   

 

Naar vreemden toe is ze nog wat afstandelijk maar ze toont met heel haar lijfje dat ze wel wil.   Eens ze bij jou is , kan het knuffelen en het genieten beginnen.   Ze is ondertussen al heel wat opengebloeid dankzij het dagelijkse contact en het werk van de vrijwilligers.    Maar Jara is van nature uit een iets meer verlegen meisje.   Ze is sociaal met honden, lief voor kinderen maar die mogen niet te druk zijn aangezien zij timide is én ze redelijk rustig van aard is.  Jara is goed met katten. 

Jara zal dus steeds meer gaan openbloeien eens ze opgenomen is in een gezin. 

 

Vind jij Jara ook zo’n mooi meisje ? 

 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Delen is lief.

Be Kind To Every Kind

Elmo

Ras : Podenco Andaluz

Geslacht : Reu

Leeftijd :  1 jaar

Gewicht : 10 à 12 kg

 

Elmo werd gered uit het dodingstation.   In het asiel doet hij het ontzettend goed.  Het is een vrolijke en speelse jonge hond maar onderstrepen ze , met een zeer goed gedrag. 

 

Wil jij Elmo adopteren ? 

 

Stuur dan een mailtje naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.  

Be Kind To Every Kind

Olivia

Naam : Olivia

Ras : Podenco

Leeftijd : 1 à 2 jaar

Geslacht :  Teef

Verblijft in :  Spanje

Extra : kan met katten

Deze jonge dame is in het begin wat verlegen.   Als je haar verhaal hoort , dan komt ze van ver.  Olivia werd achtergelaten en zwierf rond in het dorp.   Ze liet menselijke toenadering niet toe en ze vonden geen manier om haar te pakken.   Ze begonnen haar te volgen om te zien wat haar dagelijkse routines , plaatsen en overnachtingsplek was.  Eens ze dit wisten zijn ze met een paar

gewillige buren haar eten beginnen te geven tot het moment dat ze haar vertrouwen gaf en haar konden aaien. 

 

Op dat moment kon ze gered worden.  Dus ze is nog wat verlegen zei ik maar dankzij de vele aandacht van verschillende vrijwilligers in het asiel , is dit al heel wat verbeterd en doet ze het op korte tijd zelf uitstekend.  Met honden is ze heel sociaal.  Met dominantere honden is ze onderdanig.   Ze is, zoals bijna elke podenco, sociaal met zowel reuen als met teven.    Én met katten !  Pluspuntje !

Ze is een hond dat , ook al werd ze gevonden op straat, schrikt van onverwachte luide geluiden, en van drukke toestanden dus dat is nog een werkpuntje.   Ze is een rustige hond, ze wandelt mooi mee aan de leiband maar houdt dus niet van hele drukke plaatsen.   Ze houdt er van om te luieren in de zon.  Ze testte positief op leishmania maar gelukkig waren ze er snel bij en waren haar organen nog niet aangetast en toont ze geen symptonen van deze ziekte.   Wat betekent dat ?  Een pilletje per dag en met bloedtesten de situatie evalueren om het half jaar.   Toen ze aankwam was ze ontzettend mager maar ondertussen heeft ze al wat aan gewicht bij gewonnen.   Ze stond al model voor de jaarlijkse eindejaarskalender en ook daar gedroeg ze zich voorbeeldig, ook naar de kindjes toe.   

Wil jij haar die nieuwe thuis geven ?  Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.  

Delen = lief

Be Kind To Every Kind

Rubio

Naam : Rubio

Ras : Podenco Andaluz

Leeftijd : +/- 16 maanden

Geslacht : Reu

Verblijft in : Spanje

Extra : niet geschikt bij katten

 

Rubio kreeg ontzettend veel likes bij zijn eerste introductie op FB.   Kon niet anders – hij stal het moment van de fotograaf.  Je  herkent hem meteen als je de foto terugziet. 

Hij is een actieve hond, hij houdt van spelen en is een echte romeo.  Hij houdt van knuffelen en kusjes geen.  Hij is héél héél aanhankelijk. 

Hij is goed met kinderen maar we plaatsen hem niet bij kleine kindjes omdat hij in zijn spel ruw durft te zijn.  Grotere kinderen zijn geen probleem.   

In de wagen doet hij het goed en is hij rustig.  En eens hij zijn beweging heeft gehad en zijn energie gekanaliseerd is , legt hij zich langs je zijde neer om te slapen.  

Hij kan je ook iets duidelijk maken.  Als hij iets wil, gaat hij op zijn achterste poten staan en roept je als het ware met zijn voorpoten.   Dat kan je zien in de filmpjes.  

Hij kan het goed vinden met andere honden maar is soms iets te intens.  Dus als de intensiteit te hoog wordt , kan je het spel best stopzetten.   Maar ook omdat hij niet alleen bij mensen veel genegenheid toont, ook bij de honden wil hij voortdurend kusjes geven

Podenco’s die achtergelaten worden omdat ze niet dienen voor de jacht, zoals Rubio, zijn in het begin wantrouwig en laten zich niet zomaar vangen.  Maar eens je hun route en routine kent, en je ze gewoon kan maken aan eten , liet hij zich gemakkelijk benaderen.   Er wacht een mooiere toekomst op hem.   

Se lleva bien con otros perros, pero es muy intenso, porque es un perro que abraza a otros, les lame los hocicos, y eso no le gusta a todos los perros en likt hun mond en snuiten af.  En … eerlijk.  Niet alle honden vinden dit leuk 😊 

Voor de rest is deze sociale jongen gezond en staat zijn blauwe paspoort klaar om te vertrekken.  

Wil jij deze actieve adonis een leuke thuis geven ?

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.  

Delen = Lief

Be Kind To Every Kind

Rayo

Naam :  Rayo

Ras :  Podenco Andaluz

Geslacht :  Reu

Leeftijd :  23/05/2021

Kleur :  bruin gevlamd / chocolate

Grootte :  Klein 9 à10kg

Verblijft in : Spanje

 

Rayo werd gered in het veld, door een andere organisatie maar vroeg de hulp van de mensen van het asiel van Casa De Postas.  Ondanks het feit dat hij geen chip had en dus wettelijk geen eigenaar had, waren ze bang dat de jager hen toch zou komen opzoeken om de hond terug op te eisen.   Hier in het asiel zit hij veilig.   Rayo betekent straal en hij ziet er uit als een zonnestraal.  

 

Hij laat met veel plezier zijn vorige leven achter hem.   Je ziet het op zijn snoet.   Deze kleine , dappere podenco is niet mensenschuw en gaat vrolijk door het leven.    Hij is actief (uiteraard want hij is nog piepjong)  en zeer sociaal met alle andere honden in het asiel.     Hij is speels en zeer aanhankelijk naar mensen toe. 

Mag Rayo in jouw leven stralen ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Be Kind To Every Kind

Thelma

Naam :  Thelma

Ras :  Podenco

Geslacht :  Teef

Leeftijd : 7 jaar

Maten :  Lengte 39 cm – schofthoogte 45 cm – omtrek nek 36 cm – Borst : 54 cm – hoogte grond/kop :53 cm

Verblijft in :  Spanje 

Thelma werd samen met haar 2 pups gered en waren aanvankelijk compleet wild.   Maar gaandeweg en met veel geduld leerde ze mensen te vertrouwen.   Vandaag is ze een heel lieve en aanhankelijke hond en gemakkelijk handelbaar.  

Zoals de meeste podenco’s kan ze zonder problemen overweg met reuen en teven én kan ze , niet onbelangrijk , met katten overweg.   Met schapen overigens ook.  Maar dan weer niet met vogels of met knaagdieren.   Maar hey, je kant niet alles willen hé … ben jij die podenco lover en wil je met deze lieve dame een nieuwe weg bewandelen ?   Zij heeft al een heel eind afgelegd en is van ver gekomen.   Nu moet ze enkel haar thuis nog vinden…

Kan jij haar die thuis geven ?  

En haar 7 jaar gemiste liefde in het dubbel geven ?

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be

Delen is lief,

Be Kind To Every Kind

Free

Naam :   Free

Ras :  Podenco Andaluz

Geslacht : Reu

Leeftijd :  10 jaar

Maten

Lengte 36 cm

Schofthoogte :  43 cm.

Omtrek nek : 29 cm

Omtrek borst : 50 cm

Totale hoogte :  52 cm

Verblijft in :  Spanje


Free is zo een van die honden die perfect is … of bijna perfect.   Hij is uitermate vriendelijk en aanhankelijk.