top of page

Podenco

Mai

Naam : Mai

Ras :  Podenco

Geslacht :  Teefje

Leeftijd :  7 jaar

Gewicht :  7 kg

Verblijft in :  Spanje

 

Mai werd aangereden door een wagen waardoor ze nu met een achterpootje wat hinkt.   Ze wil doen alsof ze een afstandelijke hond is, maar als je binnenkomt komt ze met grote nieuwsgierigheid naar je toe.  Eens je haar aanraakt blokkeert ze en blijft ze als verstijft dus ze heeft wellicht niet veel liefde en genegenheid gekend in haar verleden.  


Maar met lekker snoepjes en heel wat geduld blijft ze bij jou… Als je zonder snoepjes aankomt , zal ze vluchten.  Dus 1 grote tip :  een voorraad van de meeste geurende en smakende snackworstjes in huis halen !  Soms gaat de liefde écht door de maag. 

Dus het is een meisje dat niet echt knuffelachtig is maar we denken dat ze wel gelukkig kan worden in een kalme omgeving en een rustige thuis.   Wellicht zal ze ook wel openbloeien eens ze leert dat die menselijke aanrakingen alleen maar aardig zijn.   

 

Wil jij Mai adopteren ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we sturen je de adoptieprocedure door.   

Wil je graag virtuele meter of peter worden ?  Dit kan vanaf 10€ via domiciliëring of 60€  (6 Maand) of 120€ ( 12 maanden ) mail dan naar info@dogsbehindbars.be 

Wil je graag een éénmalige gift doen ?   dat kan op het nieuwe banknummer van de vzw:   BE59 9734 4960 3926 met vermelding GIFT.

 

Wil je graag sponsoren ?  Een factuurtje kan !  mail dan naar info@dogsbehindbars.be

 

Be Kind To Every Kind

Mai

Naam :  Arya

Ras :  Podenco

Geslacht :  Teefje

Leeftijd : ongeveer 2 jaar

Gewicht : 17,5 kg 

Verblijft in :  Spanje

 

Arya is een prachtige podenca van ongeveer 2 jaar oud.   Ze is afgestaan door een jager omdat ze niet goed was in de jacht.  De vele schoten maakten haar bang.   Ze arriveerde super mager,  vergeven van de vlooien en doodsbang.  Stap na stap heeft ze al grote stappen voorwaarts gezet en heeft ze heel wat vooruitgang geboekt.  


Ze is nogal verlegen bij mensen die ze niet kent maar met de vrijwilligers van het asiel heeft ze al banden gesmeed.    Ze komt ze vrolijk tegemoet , ze laat zich knuffelen en ze wandelt al rustiger op straat.   Ze is super sociaal met alle andere honden en is eerder onderdanig en verlegen van karakter.   

Bij aankomst deed ze niets naar katten tijdens de test maar nu ze meer zelfzeker is geworden zal deze test opnieuw gedaan worden.  

Onze bondgenoten in Spanje zouden haar graag in een gezin zien die haar vertrouwen geeft.   Ze zal in een familie meer vooruitgang maken dan in het asiel waar ze niet altijd even veel tijd hebben.  Een stabiele en evenwichtige andere hond zou voor haar een surplus zijn.   

 

Arya is een ranke schoonheid, hoog , lang en slank.   

 

Wil jij haar adopteren  ?  mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we sturen je de intake door. 

 

Wil je graag virtuele meter of peter worden ?  Dit kan vanaf 10€ via domiciliëring of 60€  (6 Maand) of 120€ ( 12 maanden ) mail dan naar info@dogsbehindbars.be 

 

Wil je graag een éénmalige gift doen ?   dat kan op het nieuwe banknummer van de vzw:   BE59 9734 4960 3926 met vermelding GIFT Carol G. 

 

Sponsoren ?  Een factuurtje kan !  mail dan naar info@dogsbehindbars.be

 

Be Kind To Every Kind 

Laia

Naam :  Laia

Ras :  portugese  Podenca

Leeftijd :  08/01/’21

Kleur :  Beige y blanca

Gewicht :  10/15 kilos

Verblijft in :  Spanje

 

Laia leefde in een park waar ze overleefde door mee te eten van het eten dat er werd neergezet voor de kolonie straatkatten.     Het asiel besloot om haar te redden en een familie voor haar te proberen zoeken.    Ze kwam heel angstig aan in het asiel maar inmiddels is ze een discrete maar lieve hond.  

 

Ze doet het goed in de roedel met andere honden en haar eerste contact met katten was positief. 

Hou er rekening mee dat ze uit een zeer landelijk gebied komt en de introductie in onze drukke maatschappij geleidelijk  aan moet verlopen om gewoon te kunnen worden.   

Laia valt op door haar prachtige , lange wit blonde manen.      

Wie wil Laia adopteren ?  

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be

 

Wil je graag een éénmalige gift doen ?   dat kan op BE59 9734 4960 3926 met vermelding GIFT. 

 

Wil je sponsoren ?  Dan kunnen we daarvoor een factuur opmaken.  Mail naar info@dogsbehindbars.be 

Sponsoring op BE59 9734 4960 3926 met vermelding Sponsoring. 

 

Be Kind To Every Kind

Arabia

Naam :  Arabia

Ras : Podenco

Geslacht :  Teefje

Leeftijd :  08/01/2022

Gewicht :  20 à 30 kg

Verblijft in :   Spanje

 

Arabia is een podencomeisje dat nog niet veel geluk heeft gehad in haar jonge leven en al heel wat pijn heeft moeten doorstaan.     Ze vonden haar vlak bij het asiel met een poot dat helemaal kapot was door een geweerschot.    Het kon niet verholpen worden met een operatie en ze zal heel haar leven kreupel blijven.  


Het vertrouwen in de mens is zoek en wellicht had ze een zeer verdoken leven , weggestoken van menselijk contact want ze is bang.    Ze zal een gezin nodig hebben dat ervaring heeft met angstige honden en weet hoe deze angsten kunnen verbeteren door haar te leiden en die ook haar alle tijd willen gunnen om te leren dat het leven meer is dan wat haar verleden was.