top of page

Podenco

Rubio

Naam : Rubio

Ras : Podenco Andaluz

Leeftijd : +/- 16 maanden

Geslacht : Reu

Verblijft in : Spanje

Extra : niet geschikt bij katten

 

Rubio kreeg ontzettend veel likes bij zijn eerste introductie op FB.   Kon niet anders – hij stal het moment van de fotograaf.  Je  herkent hem meteen als je de foto terugziet. 

Hij is een actieve hond, hij houdt van spelen en is een echte romeo.  Hij houdt van knuffelen en kusjes geen.  Hij is héél héél aanhankelijk. 

Hij is goed met kinderen maar we plaatsen hem niet bij kleine kindjes omdat hij in zijn spel ruw durft te zijn.  Grotere kinderen zijn geen probleem.   

In de wagen doet hij het goed en is hij rustig.  En eens hij zijn beweging heeft gehad en zijn energie gekanaliseerd is , legt hij zich langs je zijde neer om te slapen.  

Hij kan je ook iets duidelijk maken.  Als hij iets wil, gaat hij op zijn achterste poten staan en roept je als het ware met zijn voorpoten.   Dat kan je zien in de filmpjes.  

Hij kan het goed vinden met andere honden maar is soms iets te intens.  Dus als de intensiteit te hoog wordt , kan je het spel best stopzetten.   Maar ook omdat hij niet alleen bij mensen veel genegenheid toont, ook bij de honden wil hij voortdurend kusjes geven

Podenco’s die achtergelaten worden omdat ze niet dienen voor de jacht, zoals Rubio, zijn in het begin wantrouwig en laten zich niet zomaar vangen.  Maar eens je hun route en routine kent, en je ze gewoon kan maken aan eten , liet hij zich gemakkelijk benaderen.   Er wacht een mooiere toekomst op hem.   

Se lleva bien con otros perros, pero es muy intenso, porque es un perro que abraza a otros, les lame los hocicos, y eso no le gusta a todos los perros en likt hun mond en snuiten af.  En … eerlijk.  Niet alle honden vinden dit leuk 😊 

Voor de rest is deze sociale jongen gezond en staat zijn blauwe paspoort klaar om te vertrekken.  

Wil jij deze actieve adonis een leuke thuis geven ?

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.  

Delen = Lief

Be Kind To Every Kind

Miko

Naam : Miko

Ras : Podenco

Geslacht : Reu

Leeftijd :  januari 2022

Gewicht : 9-15kg

Verblijft in : Spanje


Miko is de verpersoonlijking van Liefde.  Hij is aanhankelijk, nergens bang voor en bovendien erg speels en grappig. Hij is één van die harige vrienden die sociaal is met alles en iedereen. Miko is een raszuivere Podenco en vertoont dus jachtinstinct.  Neus tegen of in de grond en gaan … Hij leeft in een roedel en speelt enorm graag met zijn metgezellen.

Hierbij weet hij hoe hen te respecteren en te leven in vrede en harmonie. Wie kan de vrolijke maar en energieke Miko een gouden thuis bieden? Wij gaan voor hem op zoek naar een actief gezin die hem weet uit te dagen en waarbij hij zijn energie kwijt kan. Deze deugniet zal jou hiervoor tonnen plezier en knuffels in de plaats geven. Opvoeding from scratch is geen overbodige luxe voor zo’n jong ventje.  

 

Ben jij de partner in crime voor Miko ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Be Kind To Every Kind

Fede

Ras: Podenco

Geslacht: Reu

Leeftijd: 01/06/2021

Gewicht: 11 kg (na herstelperiode), gevonden op 9 kg.

Verblijft in :  Spanje

 

Fede liep verlaten rond in een dorpje.  We weten dat de podenco’s gebruikt worden voor de jacht dus zijn historiek gaat naar hen terug.   Hij was vreselijk bang voor mensen en daarom duurde het even alvorens ze hem konden redden. 


Ze zagen hem steeds bij de containers eten en hij was heel mager.  Ze begonnen hem elke dag op dezelfde plaats bij de containers eten te geven om zijn vertrouwen op te bouwen naar hen toe. .