Podenco

Zelda

Ras : Podenco Andaluz

Geslacht : Teefje

Leeftijd :  November 2020

Gewicht : 10/12 kg

Verblijft in : Spanje

 

Zelda.  Haar naam straalt even veel zekerheid uit als haar persoonlijkheid.   Zelda heeft totaal geen angst.  Ze gedraagt zich bij personen alsof ze hen al heel haar leven kent.   Ze is ontzettend ontwapenend , grappig en ze houdt van rennen en spelen en van springen dus ze is een actieve meid.   Maar in huis gedraagt ze zich super goed.  Ze werd gevonden in de buurt van het asiel dat in een jachtgebied ligt.

 

Wil jij Zelda een voor altijd mand geven ?  

 

mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Be Kind To Every Kind

Jara

Naam :  Jara

Ras : Podenco

Geslacht : Teefje

Leeftijd :  1 à 1,5 jaar

Kan met : katten

 

Jara zwierf 2 weken rond in de omgeving van het asiel.   Ze vluchtte iedere keer opnieuw en had heel veel schrik.    De routine om eten te geven begon en iedere keer toen de vrijwilligers naar het asiel gingen , zagen ze haar in de olijfboomgaarden waar ze sliep.   Dag na dag won ze meer aan vertrouwen tot ze haar konden pakken en nu is ze een lid van de roedel in het asiel.    Ze zit samen met vele andere podenco’s samen.   Ze speelt samen tikkertje met hen én met de herders die er ook zitten.   

 

Naar vreemden toe is ze nog wat afstandelijk maar ze toont met heel haar lijfje dat ze wel wil.   Eens ze bij jou is , kan het knuffelen en het genieten beginnen.   Ze is ondertussen al heel wat opengebloeid dankzij het dagelijkse contact en het werk van de vrijwilligers.    Maar Jara is van nature uit een iets meer verlegen meisje.   Ze is sociaal met honden, lief voor kinderen maar die mogen niet te druk zijn aangezien zij timide is én ze redelijk rustig van aard is.  Jara is goed met katten. 

Jara zal dus steeds meer gaan openbloeien eens ze opgenomen is in een gezin. 

 

Vind jij Jara ook zo’n mooi meisje ? 

 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Delen is lief.

Be Kind To Every Kind

Freya

Naam : Freya

Ras : Podenco

Geslacht : Teefje

Leeftijd :  nog niet bekend

Verblijf :  in Spanje

Mogen we je voorstellen aan deze mooie dame Freya ?

Deze podenca werd hoogzwanger en al zwervend teruggevonden.   Gelukkig konden ze haar tijdig vangen en kon ze in een veilige, propere en rustige plaats bevallen. 

Bij haar aankomst was ze zeer timide, wat niet ongewoon is uiteraard.   Maar na de geboorte en het grootbrengen van haar pups, ontdooide ze.   Ze zagen een andere Freya naar buiten komen.   Eentje dat graag speelt, goed in met andere honden en waar de verlegenheid achterwege bleef.  

Wie wil Freya een goede thuis geven ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Be Kind To Every Kind

Tyler

Ras : Podenco

Geslacht :  Reu

Leeftijd : 01/01/2020

 

Deze knappe jonge podenco heet Tyler.   Hij werd gevonden in de perrera (dodingsstation )  en gelukkig mocht hij naar het asiel.  Hij is helemaal niet bang en hij is een echte gentleman.  Hij doet het goed met andere honden.  Jammer genoeg weten ze niet veel over zijn verleden maar gelukkig is zijn karakter zo goed dat de toekomst voor hem er alvast veel beter uit zal zien.    Zijn speciale ogen maken hem eens zo mooi.   

 

Ben jij op zoek naar een gentleman ?   Dan is Tyler misschien iets voor jou.  

Mail naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Be Kind To Every Kind

Elmo

Ras : Podenco Andaluz

Geslacht : Reu

Leeftijd :  1 jaar

Gewicht : 10 à 12 kg

 

Elmo werd gered uit het dodingstation.   In het asiel doet hij het ontzettend goed.  Het is een vrolijke en speelse jonge hond maar onderstrepen ze , met een zeer goed gedrag. 

 

Wil jij Elmo adopteren ? 

 

Stuur dan een mailtje naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.  

Be Kind To Every Kind

Olivia

Naam : Olivia

Ras : Podenco

Leeftijd : 1 à 2 jaar

Geslacht :  Teef

Verblijft in :  Spanje

Extra : kan met katten

Deze jonge dame is in het begin wat verlegen.   Als je haar verhaal hoort , dan komt ze van ver.  Olivia werd achtergelaten en zwierf rond in het dorp.   Ze liet menselijke toenadering niet toe en ze vonden geen manier om haar te pakken.   Ze begonnen haar te volgen om te zien wat haar dagelijkse routines , plaatsen en overnachtingsplek was.  Eens ze dit wisten zijn ze met een paar

gewillige buren haar eten beginnen te geven tot het moment dat ze haar vertrouwen gaf en haar konden aaien. 

 

Op dat moment kon ze gered worden.  Dus ze is nog wat verlegen zei ik maar dankzij de vele aandacht van verschillende vrijwilligers in het asiel , is dit al heel wat verbeterd en doet ze het op korte tijd zelf uitstekend.  Met honden is ze heel sociaal.  Met dominantere honden is ze onderdanig.   Ze is, zoals bijna elke podenco, sociaal met zowel reuen als met teven.    Én met katten !  Pluspuntje !

Ze is een hond dat , ook al werd ze gevonden op straat, schrikt van onverwachte luide geluiden, en van drukke toestanden dus dat is nog een werkpuntje.   Ze is een rustige hond, ze wandelt mooi mee aan de leiband maar houdt dus niet van hele drukke plaatsen.   Ze houdt er van om te luieren in de zon.  Ze testte positief op leishmania maar gelukkig waren ze er snel bij en waren haar organen nog niet aangetast en toont ze geen symptonen van deze ziekte.   Wat betekent dat ?  Een pilletje per dag en met bloedtesten de situatie evalueren om het half jaar.   Toen ze aankwam was ze ontzettend mager maar ondertussen heeft ze al wat aan gewicht bij gewonnen.   Ze stond al model voor de jaarlijkse eindejaarskalender en ook daar gedroeg ze zich voorbeeldig, ook naar de kindjes toe.   

Wil jij haar die nieuwe thuis geven ?  Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.  

Delen = lief

Be Kind To Every Kind

Ocre

Naam :  Ocre

Ras :   Podenco-Mix

Leeftijd : 1 à 1,5 jaar

Geslacht :  Reu

Verblijft in : Spanje

Extra : Kan met katten


Ocre werd geseind door een eigenaar van een boerderij omdat hij op zoek was naar eten en niet wilde dat zijn kippen gedood werden.   Hij zwierf daar rond en als ze hem niet zouden komen halen , dan zou de boer hem afmaken.   Aangezien Ocre zich niet liet vangen , hebben ze een vangkooi gezet met eten.   De honger heeft hem uiteindelijk in de val gelokt.   Maar wat was hij doodsbang.  Hij onderwierp zich meteen.  Het heeft verschillende dagen geduurd eer ze hem konden aanraken.  Hij was niet agressief maar gewoon heel bang van mensen.  Wanneer hij voor de eerste keer met een persoon in aanraking komt stelt hij zich heel onderdanig op en komt bijna naar je toe gekropen in onderworpen houding, oren plat en heel bang.