Small

Luck

Naam : Luck

Ras : Mix

Geslacht : Reu

Leeftijd : 14 oktober 2015

Gewicht : 20kg

Niet getest met katten

Luck was not So lucky… Luck had voordien een gezinsleventje.  Huisje , tuintje , getrouwd koppel, kindjes … een huwelijk dat jammer genoeg op de klippen liep en waar Luck jammer genoeg moest vertrekken.  Een clichéverhaal waardoor Luck in mei 2020 in het asiel terecht kwam.   Hij is een grappig mannetje, met dat lange lijf op korte pootjes…

Luck mag dan klein zijn, hij is een beetje dominant met reuen dus we plaatsen hem daar liever niet bij.  Met teefjes is er geen probleem.  

Heb je interesse in Luck ?   mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Be Kind To Every Kind.

Auri

Naam : Auri

Ras : Podenco Maneto-mix

Leeftijd : 06/05/2019

Geslacht :  teefje

Gewicht : 6 kg 

Extra : Getest met katten en geslaagd.

Verblijft in Spanje

 

Auri is een kleintje van formaat.  Een lichtgewichtje ook met haar 6 kg.  Pocket Podenco.   Auri is in het begin heel verlegen.  Wellicht komt dat doordat haar jonge leventje nog niet echt mooi is geweest.   Auri leefde aan een ketting en moest overleven door te eten wat de schapen te eten kregen.    Ze heeft een paar kippen gedood – je zou voor minder – en uiteraard kreeg ze dan een pak rammel.   Dat gebeurde helaas wel vaker.   Auri heeft dus nog niet veel liefde, genegenheid en vertrouwen gekregen.   Ze zit in opvang zodanig dat ze haar kunnen leren wat positieve aandacht en liefde is.  Ze doet geen vlieg kwaad, enkel af en toe een paar kippen.   Maar ze is geweldig met katten, die overigens groter zijn dan haar.  En ook met kinderen is ze lief.  Auri zal tijd nodig hebben om te ontdooien bij mensen die ze niet kent.  Eens ze je kent , komt ze voorzichtig kwispelend naar je toe.   We zoeken voor Auri dus geen drukke en luide omgeving maar een rustige omgeving waar ze kan gedijen en kan wennen en openbloeien.   En een warme, gezellige , voor altijd mand.

Auri haar bloedtest voor Leishmania was twijfelachtig.  Het kan zijn dat ze in contact is gekomen met de mug maar dat de ziekte niet doorgekomen is.  Binnen 3 maand moet ze opnieuw een bloedcontrole doen om deze twijfel uit te sluiten.   Mocht ze leishmania hebben dan is dit absoluut niet het einde van de wereld zoals sommige mensen denken.  1 pil a day , keeps the leishmania away.  Een controle om de 6 maand en als de bloedwaarden goed zijn,  kan de medicatie stop gezet worden op voorwaarde dat er om de 6 maand een controle gebeurt.    Maar ! laat er ons van uitgaan dat ze dit niet heeft.