Small

Gemma

Dogs Behind Bars

S. O. S Blinde Gemma

De evolutie van kleine krokodil Gemma.

Gemma was 1 van de hondjes waar ik mee aan de slag ging Dogcity cursus @efpcanina . De vooruitgang die ik met dit kleine meisje heb geboekt is gigantisch en het breekt mijn hart dat ik haar, na een week opvang in huis, moest terugzetten in het asiel.

Gemma is blind.  Volgens ons kan ze wel schaduwen en contrasten zien. Daarnaast heeft ze neurologische problemen. Dat merk je haast meteen als je ze ziet rondlopen in de grote cirkel waar ze met andere kleinere honden zit. Dat merk je aan hoe ze soms naar haar achterpoot grijpt, dat merk je aan hoe ze haar hoofdje beweegt.  Bovendien had ze de reputatie om te snappen en te bijten. Wellicht als gevolg van haar blindheid. Die ervaring kreeg ik meteen mee op dag 1.

 

Ze klapperde als een krokodil om zich heen toen we de leiband rond haar hoofdje probeerden te doen.  Het moet verschrikkelijk beangstigend zijn om in het donker te leven en voortdurend contact te voelen van andere honden of mensen zonder dat je het ziet aankomen. Vandaar haar krokodillengedrag.

 

Gemma nam ook geen voeding aan.  Zalm, vette worstjes, koekjes, kip, paté... Alles weigerde ze.  Tot de dag dat ze een gewone korrel opat van haar gewone eten. Dus daar ging ik mee aan de slag.

Na 14 dagen met haar gewerkt te hebben kan ik het volgende vertellen over Gemma.

* Gemma is een hondje dat je werkelijk overal kan meenemen.  En dat doet haar duidelijk goed. Ze laat zich goed begeleiden met een leiband. Ze durft te trekken maar als je onmiddellijk duidelijk maakt dat dat niet kan, trippelt ze keurig naast je mee.  Ze heeft de neiging om altijd terug naar de ingang of het begin van de wandeling te gaan maar ook daar toon je dat dit niet kan en volgt ze je.  Emma heeft leiding nodig en als je haar die leiding geeft, volgt ze gewoon. De leiband functioneert in dit geval als haar ogen.

* Gemma kan leren, eens ze eten aannam kon ik met haar trainen en dan ging het razendsnel. Ondertussen gaat ze keurig zitten en snapt ze niet meer als een krokodil om haar heen. Ik heb haar geleerd dat ze voeding kalm moet aannemen en dat begint aardig te lukken.  Af en toe een terugval maar zoals elke hond is dit niet abnormaal. Ze heeft de neiging om na haar eten zich af te reageren op haar kommetje, op haar deken maar ook daar weer, leiband aan en haar onder controle brengen en de rustmomenten belonen. En weg met dat neurotische gedrag.

* Gemma krijgt eten in de bench en daar voelt ze zich duidelijk veilig.  Het deurtje staat open en ze slaapt in haar bench zonder problemen. Er werd verteld dat ze in een andere thuis en in het asiel onophoudelijk luid en schel durft te blaffen. Dat deed ze de eerst nacht ook. Tot ik haar kon sussen en ze rustig werd Met alle oefeningen dat ik met haar deed en haar veel beweging te geven, legt ze zich elke avond in haar bench en slaapt ze als een roos.  Het deurtje staat open maar ze gaat er vanzelf in.

* Gemma had het in het begin moeilijk als ze terug werd "vrijgelaten". In de cirkel uitte zich dat in wild rondrennen en schel blaffen. Ze had zichzelf een parcours aangeleerd. Ze reageerde zich af op een balletje of op speelgoed. Het losmaken van de leiband had dit gedrag als gevolg. Ook op de kamer, ging ze als een wilde tekeer in de bench en beet ze in alles wat ze rond zich kon vinden. As a lunatic. Dan kwam de kleine neurotische krokodil weer naar boven. Ondertussen laat ik haar niet meer los als we de kamer binnenkomen en moet ze eerst kalm zijn voor ik haar vrij laat en dat werkt verbazingwekkend goed.  Als je haar niet toelaat het gedrag te doen, verdwijnt het ook.   Rustmomenten moeten bij haar beloond worden.

Gemma liet zich niet aaien in het begin. De krokodil ging klepperen en haar lichaampje reageerde ook fel op de aanrakingen (omdat ze die niet ziet aankomen). Ondertussen laat ze zich aaien, door mij, door anderen en is ze blij met de liefkozingen. Ze komt 's ochtends vrolijk kwispelend dag zeggen en dan gaat haar staartje flink tekeer. Ze geeft kusjes, ze laat zich zonder problemen oppakken en je kan met haar op de arm overal naartoe. Hier moet ze zich nog leren ontspannen maar voor een diertje dat nooit heeft gezien en altijd op gespannen modus staat is ook dat een leerproces.

Ik heb geleerd uit al deze ervaringen dat Gemma haar symptomen verdwijnen als je, haar zoals ik, overal mee naartoe neemt. De vele wandelingen maken haar niet alleen moe maar zorgen er voor dat de spoken in haar hoofd, welke die ook mogen zijn, verdwijnen. Haar coördinatie is beter, haar gedrag is beter, ze heeft geleerd om mensen toe te laten, het schelle blaffen is beter en met de nodige begeleiding geloof ik er in dat dit onder controle kan gehouden worden. De inspanningen van elke dag maken dat Gemma rust heeft gevonden in haar hoofdje en in haar lijfje.

Het breekt dan ook mijn hart als ik ze op de laatste dag moet terugzetten in de grote cirkel waar ondertussen veel honden zijn bijgekomen. Ik ben zo gehecht geraakt aan dit kleine en dappere dametje dat mij toegelaten heeft om met haar te werken en haar vertrouwen heeft gegeven. Het voelt alsof ik haar in de steek laat.  We laten haar los... En daar gaat Gemma, als een wilde begint ze in de cirkel haar rondjes te trekken... En dan op zoek naar iets waar ze zich op af kan reageren. En dan... Wordt ze gebeten en mij hart breekt weer. Haar zenuwachtige gedrag maakt dat sommige honden op haar jagen. Ik slik de tranen stilletjes weg. 

We hopen een goede thuis te vinden voor Gemma. Zoals je kan lezen zijn er heel wat uitdagingen aan en is dit geen hondje zonder handleiding. Wie dit blinde meisje wil helpen kan ons contacteren op info@dogsbehindbars.be 

Met Gemma gaan we samen met de adoptanten aan de slag. Nu ik haar  handleiding al een beetje ken kunnen we die in een paar sessies aanleren zodanig dat potentiële kandidaten er niet alleen voor staan.  Ik wil er in blijven geloven dat Gemma terug rust kan vinden want dat heeft ze bewezen in die week.

Gemma, de kleine krokodil is verandert in een kalm meisje dat liefde en vriendschap kan geven. We houden altijd in ons achterhoofd dat het krokodilletje nog eens kan komen piepen maar de transformatie die ze heeft doorstaan is een gouden medaille waard. Waar zijn die Olympische spelen?

Be Kind To Every Kind ❤️ especially to the Gemma kind

Ps : delen is lief ❤️ gigantisch delen nog liever ❤️

Gilda

Naam :  Gilda

Ras :  Mix 

Geslacht :  Teefje

Leeftijd : tussen 1 à 2 jaar.

Verblijft in : Spanje

Extra :  Kinderen : ok

 

Gilda is een kleine mix.   Met langere ruwharige vacht.   We hebben geen flauw benul van welke rassen in haar kleine lijfje schuilen maar dat doet er bij deze schoonheid ook niet toe.   Ze verscheen in de straten van het dorp van de organisatie.   De mensen gaven haar te eten tot ze er in slaagden om haar te pakken en zo kwam ze bij onze vrienden van Arahal terecht.  


Ze is jong, ze heeft nog steeds het vrolijke en zotte puppygedrag in haar olijke en vrolijke lijfje.  Deze kleine dame toont geen angst en kwam ons in volle galop tegemoet om ons te begroeten.  Ze is heel speels, heeft veel energie en is heel aanhankelijk.    Ze is een kleine gekkin , een wervelwind dat alle kanten opschiet als je met haar gaat wandelen maar ook dat is weer een zaak van een hond opvoeden en haar alles leren wat ze moet kennen in een mensenleven. 

 

Aangezien ze dol is op beloningen en geen angst heeft , zal het met Gilda geen probleem zijn.    Ze is wild in haar spel en als de opwinding te groot wordt begint ze in haar spelen te grollen en te blaffen.   Niet alle honden houden daarvan.   Maar wat dan weer een pluspuntje is.  Toen ze alleen in haar hok moest zitten omdat we met de andere honden bezig waren , gaf ze geen kik.   Ze zat en observeerde en wachtte geduldig tot ze er weer bij mocht zijn.   

Deze kleine energieke meid heeft dus nog een leerschool opvoeding te doorlopen maar in haar rugzakje zit alleen vrolijkheid, speelsheid en een gezonde portie energie.  

Wie wil Gilda adopteren ?  

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Delen is lief

Be Kind To Every Kind

Janet

Naam :  Janet

Ras :  Kruising Pointer

Geslacht : Teefje

Leeftijd : +/- 1,5 jaar

Verblijft :  in opvanggezin in Spanje

Extra : kan met katten

 

Janet is een jonge kruising jachthond.  Het lijkt een mini pointer kruising en ze is bloedmooi.   Ze werd zeker gebruikt voor de jacht en gedumpt toen ze overbodig werd.   Een kennis van de organisatie vond ze in volle paniek en angst op een drukke weg. Toen hij de autodeur open deed , sprong ze meteen in de wagen.   


Hij bood aan om opvanggezin te zijn tot wij een thuis vinden voor haar.    We hebben haar ontmoet toen we op roadtrip waren en wat een fijn meisje is dit.   Eerst verlegen en onzeker, dan heel joviaal en met haar volle lijfje kwispelend en aanhankelijk.    Ze is bang op straat, van harde en vreemde geluiden en ze houdt ook niet van te drukke honden.  Maar ze is niet bang van mensen. 

Integendeel, ze voelt zich goed bij mensen.    Heel waarschijnlijk heeft ze haar jonge leven in een grote drukke roedel moeten doorbrengen en ging haar dat niet goed af.   Socialisatie met de buitenwereld heeft ze wellicht ook niet meegekregen.   Maar aangezien ze geen angst heeft van mensen is dit een hond dat al veel grote stappen vooruitgang heeft gemaakt.    Met andere honden is ze onderdanig.  Een andere stabiele en rustige hond zou voor haar een goede leerschool zijn.  

 

Ze is geschikt voor een familie met kinderen en met katten.    

Toen we even gingen wandelen merkte je ook op dat ze dat niet gewoon is en dat ze dat met tijd en geduld wel zal leren.   Een typische hond waarbij ze in een gezin meteen sociaal en vrolijk zal zijn.   Buitenshuis zal ze alles opbouwend en in tijd moeten leren.    Janet is een bloedmooi meisje en verdient dat gezin dat haar die tijd en dat geduld zal geven. 

Wil jij Janet adopteren ?  mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Be Kind To Every Kind

Bambina

Naam :  Bambina

Ras :  Bodeguero

Geslacht : Teefje

Leeftijd :  5 november 2013

Gewicht :  12kg

Grootte :  (zie foto ) : A.45CM, B.30CM, C.54CM, D.44CM

Extra : kan met katten

Verblijft in : Spanje


Bambina werd door een familie gevonden in de straat.  Ze namen ze mee naar huis maar nadat de buren klaagden omdat deze familie al te veel dieren had, kwam ze in de handen terecht van de vrijwilligers van het asiel.   Bambina leek een baasje te hebben en die zei dat ze al vermist was sinds januari.  Hij ging haar eerst komen halen maar heeft haar nadien afgestaan want het veld waar hij ze hield was verkocht dus hij had geen plaats meer voor haar.   Blijkbaar leefde ze dus gewoon buiten op het domein.   Ondanks dat hij ze lang heeft gehad bleek er geen emotionele band te bestaan waardoor hij Bambina terug wou… Zonde want Bambina is een hele goeie hond.  

Ze is sociaal, gaat naar iedereen toe en ze is zachtaardig en nobel.  Of zoals ze in het Spaans zeggen :  “Una perra encantadora” , lees als een zeer aangename hond.     Dus wij gaan voor haar op zoek naar een familie die haar wel die Thuis wil geven en haar wel wil laten genieten van een mand en een warm leven.   

Ben jij die familie ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Delen = Lief

Be Kind To Every Kind

Fleki

Naam :  Fleki

Ras :  Mix

Geslacht : teefje

Gewicht : 5 g

Leeftijd : Juni 2018

Verblijft in : Spanje

Extra : kan met katten

 

 Deze kleine pluche dame hebben ze opgevangen nadat ze al dagen na elkaar doelloos en eenzaam door de straten zwierf.   Zielsalleen.    We kennen niets van haar verleden maar beloven haar een mooie toekomst.  

Ze is eerder onzeker en zal nog wat vertrouwen moeten vinden in nieuwe situaties.  Maar met een kalme en zelfzekere gids aan haar zijde zal ze leren dat ze niet bang hoeft te zijn.   


Ze omschrijven haar als een sereen en zachtmoedig meisjes dat in nieuwe situaties wel eens durft te blaffen.  

Als ze haar voorstellen aan een nieuwe hond doet ze dat ook maar dat is eerder uit onzekerheid.  Hoe zeggen ze het ; grote mond , klein hartje ?  Op dit moment leeft ze samen in een hele roedel met andere soortgenootjes en dat doet ze goed.  Ze heeft geen problemen met andere honden en ze maakt ook geen problemen met ze.  

Ze kan met katten en met haar formaatje is ze gemakkelijk overal mee te nemen.    We zoeken voor haar een liefdevolle en rustige thuis waar ze (terug) gewoon kan worden aan een leven in een gezin.  Zodanig dat ze zich voor de rest van haar leven geen zorgen meer hoeft te maken en niet zielsalleen doelloos door de straten moet dwalen.  

Een andere stabiele hond is zeker een pluspunt maar geen vereiste. 

Delen = lief

Be Kind To Every Kind

Roos

Naam : Roos

Ras : Sharpei Mix

Leeftijd : Augustus 2013

Geslacht : Teefje

Verblijft in : Spanje

Wie ons volgt kent het verhaal van Roos.

Roos werd zwaar verwaarloosd in beslag genomen toen wij in het asiel waren in juli. Een skelet met een ernstig toegetakeld velletje er over gedrapeerd. Beter kunnen we het niet verwoorden.

 

Een zware vorm van Leishmania en bloedanemie waren overduidelijk toen ze binnengebracht werd. Ze kreeg dankzij donaties en de goede zorgen van het asiel de beste behandeling. 3 maand later zien we een hele andere Roos tevoorschijn komen. Ondertussen zit ze in opvang en bloeit ze helemaal open.


Roos houdt van de aandacht , houdt van spelen en knuffelen. Ze laat zich zonder problemen oppakken. Ze houdt heel erg van eten.

Dat kan je haar niet kwalijk nemen na alle ontberingen die ze heeft doorstaan. Ze kan absoluut niet bij katten. In het asiel denken ze dat ze meerdere keren nestjes heeft gehad , aan de staat van haar lijfje te zien.... dus levendige, zenuwachtige, zotte en jonge wervelwinden als huisgenootje is niet meer aan haar besteedt. Ze houdt van kalme en rustige energie. Voor Roos dromen we van een thuis waar ze kan genieten van een andere speelvriend die groter is zowel fysiek als mentaal. Ze zou het goed doen met een andere hond want in het gastgezin geniet ze van de aandacht van andere honden en is ze er heel lief voor.

De grote beer die er woont , wordt elke ochtend wakker gemaakt en overstelpt met kusjes. Zo begint haar dag. Maar best geen kleine hondjes of onderdanige karaktertjes. Ze heeft iemand nodig waar ze naar opkijkt en zich aan kan optrekken. Ze heeft nu geleerd te spelen met de andere honden in het opvanggezin. En ook naar mensen toe is ze sociaal. Voor Roos gaan we op zoek naar die thuis die er voor zal zorgen dat ze nooit meer iets te kort zal komen. Die haar ook de medicatie voor Leishmania (om de 6 maand een bloedtest om te zien hoe haar bloedwaarden zijn + 1 pilletje per dag - that's it. ) wil blijven geven en haar gezondheid mee wil opvolgen. We hebben geen glazen bol en weten dus niet of Roos aan haar verleden iets zal overhouden op het gebied van gezondheid. Ze ziet er al zoveel beter uit en binnen enkele weken hebben we weer een hele andere Roos.

Wil jij Roos die zachte gouden mand geven ? Voor Altijd ?

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Delen = lief

Be Kind To Every Kind , Especially To Our Roos - Kind