Puppy's

Rojo

Naam : Rojo (reu)   Gereserveerd !

Ras :  Galgo

Leeftijd :  mid februari

Verblijft in : Spanje

Het regent pups in Spanje !  Het woord sterilisatie is uiteraard geen woord dat de Spaanse jager ooit in zijn mond zal nemen.   Want dat kost geldt.  Goedkoper is dat je de galgoteef die drachtig is op het einde van het jachtseizoen gewoon dumpt.  Bang !  De mama van deze ukjes werd gevonden bij een restaurant in Toledo.  

 

De dag erna beviel ze.  Net op tijd gered dus.  Jammer genoeg had ze geen melk genoeg en werden deze pups met de fles groot gebracht.   Ondertussen huppelen ze vrolijk rond.   Ze zitten niet in het asiel maar in een opvanggezin en zijn ze sociaal en komen ze zelf om aandacht vragen.   Deze pups mogen reizen eens ze 4 maand zijn en al de vinkjes in hun blauwe boekje er staan.  Check!

Een galgo is een wervelwind als pup , een tornado buiten eens ze volwassen zijn en de allergrootste salonhelden eens ze terug binnen zijn.  

 

Wil jij één van deze galgopups adopteren ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Be Kind To Every Kind

Rosa & Yasmin

Naam :

Rosa (met wit stipje op de neus)

Yasmin (volledige zwarte snoet) Gereserveerd !

Ras :  Mix (mama podenco mix & papa mastin mix / of jachthond mix )

Leeftijd :  +/- 01/03/2022

Geslacht :  Teefjes

Verblijven : In opvanggezin Spanje.

 

Het kan zijn dat we afgezaagd beginnen te klinken maar het is nu eenmaal dertien in een dozijn.   Rosa en Jasmin zijn het gevolg van het niet steriliseren van honden.   De oeps nestjes in Spanje zijn talrijk omdat mensen simpelweg niet steriliseren of castreren. 

 

Deze 2 zusjes werden in een doos naar een vrijwilliger gebracht om te voorkomen dat ze in slechte handen zouden terecht komen en er binnen enkele maanden weer nestjes zouden plaatsvinden.   De broertjes (7!!!) zijn nog bij de ouderdieren en hopelijk vinden ze allemaal heel snel een opvanggezin zodanig dat ze veilig zitten.  

 

Rosa en Jasmin zullen uitgroeien tot middelgrote honden als we de mix van de ouders hierboven bekijken.   Het zijn pups die nog alles moeten leren in het leven en een opvoeding moeten krijgen zoals elke pup dat nodig heeft.  

Wil jij één van deze 2 pups adopteren ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Be Kind To Every Kind

 

Brisa

Naam : Brisa     Gereserveerd !

Ras :  Bodeguero

Leeftijd : 7/07/’21

Geslacht :  Teefje

Grootte : Klein

Gewicht : 8 kg

Verblijft in : Spanje

Extra :  kan met katten

Brisa is een kleine bodeguero van ongeveer 9 maanden.  Ook al is ze nog maar een pup, ze werd binnengebracht door de politie die haar helemaal alleen vond.   Ook na de wettelijke 10 dagen , kwam niemand haar opeisen of om haar vragen dus werd ze officieel als ‘Achtergelaten’ bestempeld.  Ondertussen werd ze al wel gewoon lekker 10 dagen verwend door onze super ploeg van de Voluntarios en voelt ze zich al helemaal geliefd en thuis bij hen.  

 

 

Ze is nog een speelse pup.  Zonder rugzakje en zoals alle pup bruist ze van energie en vrolijkheid.  Ze is sociaal en aanhankelijk en een beetje heftig tijdens het spelen. 

Deze kleine meid kan perfect in een gezin met kinderen, met andere honden (die sociaal zijn ) én met katten.    Wel gelet op het feit dat het een pup is én dat ze intens is in haar spel , dus een beetje arbiter spelen zal wellicht geen kwaad kunnen.  

Deze vrolijke huppeldepup zoekt nog een thuis.

Ben jij het gezin waar een bodeguero wel in past ?     

                      

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.

Be Kind To Every Kind

Fatima & puppy's

ALLEMAAL GERESERVEERD behalve FOTO 5

en de MAMA FATIMA

Fatima & haar Babies

Naam :  Fatima

Ras :  Mix jachthond

Geboortedatum

Grootte : Klein middelmaatje

Namen Puppies :

  1. Fina (teefje)

  2. Fresa (teefje)

  3. Firme (reutje ) => VRIJ

  4. Furia (teefje)

  5. Friky (teefje)

  6. Fado (reutje) – iets langer haar

  7. Fondon (reutje)

Ras :  Mix jachthond

Geboortedatum :  07/03/2022

Verwachtte grootte :  kleine middelmaat

Verblijven : in opvanggezin Spanje 


Fatima werd door een vrijwilliger gevonden en binnengebracht in het asiel.   Dus heel veel van haar historiek kennen we niet.   Wat we wel weten is dat ze dat nederig, onderdanig en verlegen meisje is dat toch haar verlegenheid aan de kant zet om kennis te komen maken én voorzichtig om aandacht en knuffels komen vragen.            

Ze duikt in elkaar als je langs de bovenkant van haar hoofdje wil aaien dus heel positief zal haar verhaal niet zijn.   Maar wat we wel weten is dat ze in al haar onderdanigheid toch de moed heeft om sociaal te zijn én geniet van de genegenheid die je haar geeft.    Wat we ook weten is dat ze drachtig werd binnengebracht en in alle veiligheid haar jongen ter wereld heeft kunnen brengen.    Fati zit nu in een opvanggezin waar ze haar kleintjes in alle rust kan grootbrengen.   We konden de pups jammer genoeg nog niet laten rondlopen om foto’s te maken want hun vaccinatieschema is nog niet doorlopen.   En het laatste wat we willen is dat ze ziek zouden worden.  

 

Uiteraard vinden ze het dan ook niet fijn om door ons, vreemde wezens, opgepakt te worden voor een heuse fotoshoot.   Dus we hebben het kort en bondig gehouden.   Zoals altijd kunnen we nooit écht voorspellen hoe groot pups worden als de papa niet gekend is.  Maar de mama is een fijn en kleiner middelmaatje en als je ziet dat ze op hun 3 maand nog zo klein zijn , zou het ons ten sterkste verbazen dat ze zouden uitgroeien tot medium grote honden.   De reutjes zullen wellicht groter worden dan de teefjes.  Dat zag je nu al.  Meer foto’s vind je op onze stories én in de hoogtepunten van Instagram. 

Deze pups mogen pas afreizen eens al hun vaccinaties in orde zijn.

Wil jij zo’n dropje adopteren ?  Besef dan dat een pup intensief en handenvol werk is.   Maar dat het ook geweldig is om ze te zien opgroeien tot je beste vriend voor het leven. 

info@dogsbehindbars.be

Be Kind To Every Kind      

Naam Pup : GINEBRA - Teefje

Lagertha & Kiddo’s  (12 ! )

Naam :  Lagertha & Kiddo’s  (12 ! )

Ras :  Mix Mastin

Leeftijd : 10/11/2020

Gewicht : +/-35-40 kg

Grootte : Niet al te groot

Verblijft in : Spanje


Het leven van Lagertha was absoluut niet mooi voor ze gered werd.   Ze verbleef op een stuk campo aan een ketting van exact 2 meter.  Dat was haar leven … 2 meter leven 24/7.  Een buur bracht zijn mastin om haar te dekken zodat zijn hond ‘stoom kon aflaten’.   We hopen oprecht dat het niet waar is maar alles is mogelijk in Spanje.  Guess what ?  Uiteraard wou de eigenaar al die 12 pups niet toen ze geboren werden en hij dreigde er mee naar het dodingsstation te gaan of ze zelf te doden. 

Lagertha en haar pups hadden geen schuilplaats tegen de zon.  Mensen uit de buurt probeerde haar zoveel mogelijk te helpen door lakens omhoog te hangen.    En ook al kan het asiel zo’n groot aantal niet aan, ze konden haar niet laten zitten.    Toen ze het nest gingen weghalen , waren de pups een 10-tal dagen oud en vergeven van de teken.  

Ondertussen zie je de pups elke dag groeien en gaan wij op zoek naar een thuis voor hopelijk een groot deel van hen. 

We gaan op zoek naar mensen met ervaring met dit ras, met herders of met waakhonden.  Want hoe schattig deze kleine teddyberen er uit zien.  Een consequente en respectvolle opvoeding is geen overbodige luxe. 

Wil jij mama Lagertha of één van haar pups adopteren ? 

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder.  

Naam Pup : MALIBU - Teefje

Naam Pup : MARTINI - Teefje