top of page

Puppy's

Naam : Pepper , Wolly

Loci , Xavi

Mama Xena werd al vaker hoogdrachtig ronddwalend opgemerkt maar verdween iedere keer.  Wat vreemd is voor een sociale en rustige mama als zij.   En toen verdween ze van de radar…  Tot ze telefoon kregen van de dierenarts met de vraag of ze konden helpen met een mama en haar nest. 

 

De beschrijvingen voldeden aan de Xena en de rest is geschiedenis. 

We zijn deze uitbundige familie gaan bezoeken en wat waren ze blij dat ze eens nieuw volk over de vloer kregen.  

 

De pups bestormden ons dat het geen naam had dus bang zijn ze zeker niet.   Xena de mama heeft zowat voldoende van haar jongen en dat begrijpen we maar al te goed.  

 

Ze begrenst haar jonge goed en als ze te wild zijn geeft ze hen een opvoedkundige snauw.   

Het is zeer zeker dat Xena gedekt werd door verschillende papa’s toen ze loops was want dit nest is zooo veelzijdig en uiteenlopend van uiterlijk dat het niet anders kan geweest zijn.   

Benito, Benji en Pepper zijn precies teckels met hun kleine en kortere pootjes.  

 

Benji, Wolly, Xavi en Loci hebben  dan weer het uiterlijk van een bodeguero

Lara heeft de kleuren en de tekening van een rottweiler maar dat is wellicht te ver gezocht en we vermoeden dat het een mengeling van een mengeling zal zijn. 

Binnenkort beschrijven we ze hier één voor één maar mocht je toch al vallen op één van deze snoetjes , mail dan gerust naar info@dogsbehindbars.be en we helpen je graag verder. 

Hou onze stories in de gaten want we gaan heel wat filmpjes van hen posten.

 

Wat chaotisch en snikheet en bedolven onder zand en vuil maar hey … je moet er iets voor over hebben.

Wil jij meter of peter worden van één van deze pups ?  

Als meter of peter help je mee met het betalen van vaccinaties, medische verzorging, voeding,… Dat kan via domiciliëring (€10 per maand), €60 voor een half jaar of €120 voor een jaar.

 

Voor elk van deze pups zoeken we meters en peters tot aan de adoptie.   

 

Hoe doe je dit?

Kijk eerst van welke lieve schat jij meter/peter wil worden. De naam staat bij de foto.

Stuur een berichtje via Messenger (FB) of een mail naar info@dogsbehindbars.be zodat wij verder kunnen opvolgen.

  • Stort het bedrag op het rekeningnr.:

  • BE 49 9731 7268 3171 met vermelding 'Meterschap' en de naam van de hond.

 

Be Kind To Every Kind   

Wolly

Loci

Xavi

Bretoentjes pups

Naam :  Camada Breton/Setter

Geboortedatum : 27 maart 2023

 

Namen :

Rosa (teefje ) GERESERVEERD

Rojo (Reutje ) GERESERVEERD

Marron (Reutje ) GERESERVEERD

Amarillo (Reutje ) GEADOPTEERD

Negro (Reutje ) GEADOPTEERD

Verde (Reutje ) GERESERVEERD

 

Verblijven in gastgezin Spanje

 

Ken je het ?  Dat  je een cavia of hamster koopt (of adopteert ) en je na enkele weken een hele familie er gratis hebt bij gekregen.  Voor velen klinkt dit verhaal bekend in de oren.  Het overkwam een adoptiefamilie ook.  Alleen was het geen hamster of cavia maar adopteerde ze een hond dat achteraf drachtig bleek te zijn… De papa bleef achter op de finca.   Daar zaten ze dan met familie.

Rosa, Roja, Marron, Amarillo, Negro en Verde zullen echter in een goede omgeving kunnen opgroeien.    Deze mix jachthondjes kunnen pas reizen als hun blauwe boekjes met de nodige vaccinaties is afgevinkt en gechipt zijn.    Reken op een portie gezonde energie dus al wie een pup in huis wil, lees over het ras of in dit geval de rassen en bezin eer je begin.     En onthou dat rust aan een pup geven éven belangrijk is als de energie te kanaliseren.    We kunnen er niet genoeg op hameren dat een pup een evenwichtige opvoeding nodig heeft.    Heel wat mensen onderschatten het en wij willen voorkomen dat ze dat doen.   

Alleen verantwoorde aanvragen zullen in overweging genomen worden.   

 

Wil jij ééntje adopteren ?   Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we sturen de adoptieprocedure op. 

 

Wil je graag virtuele meter of peter worden ?  Dit kan vanaf 10€ via domiciliëring of 60€  (6 Maand) of 120€ ( 12 maanden ) mail dan naar info@dogsbehindbars.be 

 

Wil je graag een éénmalige gift doen ?   dat kan op het nieuwe banknummer van de vzw:   BE59 9734 4960 3926 met vermelding GIFT naam pup. 

 

Sponsoren ?  Een factuurtje kan !  mail dan naar info@dogsbehindbars.be

Be Kind to Every Kind

Sana

Naam : Sana  

Ras : Mastin  

Geslacht : Teef

Leeftijd : 4 Maand (Juni)  

Gewicht : 7 kg  

Hoogte : 27 cm hoogte  

Verblijft in :  Spanje

 

Ze lieten een hoogdrachtige mama mastin achter op een verlaten veld.  Net op het moment dat ze bijna moest werpen.   Gelukkig werden de vrijwilligers geseind en gingen ze haar redden.  Ze is veilig kunnen bevallen van Sana en haar zusje.   Sana heeft dus nog geen stress gehad in het leven en leeft weliswaar in een omgeving waar wel heel veel honden zitten maar ze is speels , aanhankelijk , sociaal en ondeugend zoals elke pup hoort te zijn.   

Sana , haar naam zegt het zelf ;  is een gezonde pup.  

Wil jij haar adopteren ?   Lees je dan in over de Mastin.   Mensen met ervaring met herders en/ waakhonden hebben een voetje voor.   Waarom ?  Omdat dit grote honden worden die eens ze doorheen de puberteit gaan een pittig karakter kunnen hebben en op een respectvolle en consequente manier moeten opgevoed worden.  Blaffen tegen een mastin helpt niet , integendeel, dan krijg je het averechtste effect.  

 

Sana is een Mastin van het nieuwe asiel waar we mee samenwerken.   Voor dit asiel gaan we nu even op zoek naar meters en peters om ze vooruit te helpen in alle zaken die ze nodig hebben.  

 

Wil jij ook meter of peter zijn ?    Dit kan vanaf 10€ via domiciliëring of 60€  (6 Maand) of 120€ ( 12 maanden ) mail dan naar info@dogsbehindbars.be 

 

Wil je graag een éénmalige gift doen ?   dat kan op het nieuwe banknummer van de vzw:   BE59 9734 4960 3926 met vermelding GIFT Sana.

 

Sponsoren ?  Een factuurtje kan !  mail dan naar info@dogsbehindbars.be

 

Be Kind To Every Kind 

Belly & Murphy

Naam

Murphy ( Bruin ) Reu

Belle (zwart ) Teefje

Ras :  Mix bodeguero

Leeftijd :  04/07/23

Verblijven : Gastgezin Spanje

 

We kregen melding dat er 2 kleine pups werden gevonden in een doos in het midden van een veld.  Achtergelaten.  Gedumpt.   Toen we de foto’s binnen kregen , besloten we te wachten om ze te posten want ze waren zo klein dat er nog veel te veel kon mislopen.    Ze waren amper zo groot als een coca-cola blikje (zie foto’s ) 


Maar … deze 2 kleintjes besloten dat ze wilden leven en spelen en groot worden.  En dat deden ze.   Ondanks het feit dat ze vergeven van ongedierte binnenkwamen en ook hun pelsjes tekenen vertoonden van verwaarlozing deden deze 2 kleine ukkepups het van in het begin goed.   En dan weet je dat je geluk hebt en ze in goede handen zijn. 

Murphy en Belle hebben nu een zorgeloze puppytijd.   Eat – Sleep – Play – Pee & Poop.  Of omgekeerd.  Dat is het ritme van hun dag.     Ze hangen heel hard aan elkaar en groeien nu als kolen.   

Dus nu is het tijd om ze voor te stellen !   

Wil jij Murphy en Belle adopteren ?   

Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we sturen je de adoptieprocedure op.  

 

Wil je graag virtuele meter of peter worden ?  Dit kan vanaf 10€ via domiciliëring of 60€  (6 Maand) of 120€ ( 12 maanden ) mail dan naar info@dogsbehindbars.be 

 

Wil je graag een éénmalige gift doen ?   dat kan op het nieuwe banknummer van de vzw:   BE59 9734 4960 3926 met vermelding GIFT Belle en/of Murphy. 

 

Sponsoren ?  Een factuurtje kan !  mail dan naar info@dogsbehindbars.be

 

Be Kind To Every Kind

Alex

Naam: Alex

Ras: Kruising

Geslacht: teefje

Leeftijd: 01/04/2023

Karakter: Lief, aanhankelijk en speels.

Gevaccineerd

 

 

Hoe het komt dat er pups blijven gevonden worden die achtergelaten of gedumpt werden is voor ons iedere keer een raadsel.    Zo is ook het verhaal van Alex.  Kort en bondig.   Alex werd verlaten gevonden bij een benzinestation.  Heel veel van haar verleden weten we niet maar we gaan haar toekomst herschrijven.    Alex is een mix mastin teefje dus wellicht wordt ze wel groter dat de gemiddelde labrador.   Hou daar rekening mee.   Maten en gewichten zijn moeilijk te voorspellen als de beide ouderdieren niet gekend zijn.     Ondanks het feit dat ze helemaal alleen op de wereld werd gevonden , is ze lief , aanhankelijk en heel speels.   Zoals elke pup hoort te zijn.  

 

Wil jij Alex adopteren ?  

 Mail dan naar info@dogsbehindbars.be en we sturen je de adoptieprocedure op.  

 

Wil je graag virtuele meter of peter worden ?  Dit kan vanaf 10€ via domiciliëring of 60€  (6 Maand) of 120€ ( 12 maanden ) mail dan naar info@dogsbehindbars.be 

 

Wil je graag een éénmalige gift doen ?   dat kan op het nieuwe banknummer van de vzw:   BE59 9734 4960 3926 met vermelding GIFT Alex . 

 

Sponsoren ?  Een factuurtje kan !  mail dan naar info@dogsbehindbars.be

 

Be Kind To Every Kind