top of page
Zoeken
  • Cindy

Bijgewerkt op: 10 jun. 2020Hoe het lot soms op je pad komt én je er niet voorbij kan wandelen of je struikelt er over.

Gisterenochtend toen ik nog maar net het nieuws had gepost over het overlijden van Tauro, kreeg ik een nieuw bericht binnen.

De verantwoordelijke van El Amparo had een oproep binnen gekregen van de politie. Op het kruispunt was een doos gevonden met 2 pups in. Blijkbaar zou ook de mama en nog een andere pup daar gedropt zijn. Als een asiel de pups niet komt halen, belanden ze in uiteraard een dodingstation.


Olga van Amparo had zich schuldig gevoeld omdat ze donaties had gekregen voor Tauro en Géminis en dat Tauro gestorven was. Maar er was geen twijfel over dat ze deze pups zouden redden...de donaties krijgen een nieuwe bestemming en daar zijn we blij mee. Zo zie je maar. Kleine Tauro is er niet meer en er zijn alweer 2 nieuwe zieltjes gered. De vrijwilligers hebben heel de dag (op risico van een boete door de coronamaatregelen) achter de mama en de 3de pup gezocht maar zonder resultaat. Ze houden nu iedereen alert moesten ze opduiken.

Deze pups waren doodsbang toen ze hen vonden maar voelden zich al thuis tegen de avond. Ze zitten nu in een opvanggezin. Hopelijk vinden ze de mama en de andere pup en blijven ze samen want een pup alleen heeft geen overlevingskansen. Gelukkig zijn deze pups lang genoeg bij de mama kunnen blijven en zijn ze in een goede gezondheid.

De meterschappen worden nu verdeeld over Geminis (die meters blijven), en over.... Deze 2 pups (1 reu en 1 teefje). Aangezien de pups nog géén namen hebben mogen wij die kiezen. 😍👏👏👏 De keuze laat ik aan de meters van Kleine Tauro.

Ilse de coninck, Nancy van leemput, Nanou dirix en Karen Blereau mogen elk 2 namen doorsturen voor zowel een reu als een teefje. We schrijven ze op een papiertje en stoppen ze in een doos. Mijn zoon zijn onschuldige hand zal dan 2 namen trekken. Fijne zondag en Be Kind To Every Kind ❤️


6 weergaven0 opmerkingen

Bijgewerkt op: 23 apr. 2020Goede middag iedereen, we hebben nieuws over de pups die verminkt en weggesmeten waren in de vuilnis. Er is jammer genoeg nog eentje gestorven aan de parasiet cocidios. Het is een ééncellige parasiet in de darm dat veel voorkomt in de asielen en bv ook bij broodfokpups.


Het is volgens onze dierenartsen heel besmettelijk en komt daardoor regelmatig voor. Hevige diarree put pupjes uit en vraagt daardoor een zeer goede behandeling. Omdat deze pups bij de geboorte in de vuilnis werden gesmeten werden ze blootgesteld aan heel wat mogelijke bacteriën.


Het ongelooflijke nieuws is dat Tauro, de pup met de snijwonde in de nek en de borstkas nog leeft en het op dit moment goed doet. Hij eet goed en zijn wonde geneest al. Geminis is het andere pupje en ook deze doet het momenteel goed.

Of ze het zullen overleven is nog een groot vraagteken maar laat ons er van uitgaan dat ze willen leven want ze eten goed en hun ontlasting is op dit moment goed.

Laat ons hopen op een positief verhaal. Als ze het overleven zullen ze ook ter adoptie worden gezet. Hopelijk kunnen we heel deze rit van gevonden pup tot adoptie met jullie delen en opvolgen. Hoe fijn zou dat zijn?

Bedankt ! Muchas Gracias Team El Amparo y Maria Isabel Munoz Martin

Hopen jullie met ons mee?

We zoeken 2 meters per pups om de kosten van hun verzorging, dierenartskosten en speciale voeding mee te kunnen betalen.

Voor 10€ per maand kan je meter/peter zijn.

En uiteraard zijn we nog op zoek naar giften om de dierenartsrekening bij Clinica Veterinaria CRUZ Verde af te lossen voor de organisatie van El Amparo

Be kind to every kind 🍀 BE 49 9731 7268 3171
11 weergaven0 opmerkingen
zwart_poot_links_trans.png
zwart_poot_links_trans.png
zwart_poot_links_trans.png
zwart_poot_links_trans.png
zwart_poot_links_trans.png
bottom of page